Make up-artisten tipsar

Sminka dig som The Hills-stjärnan Lauren Conrad.

Här är fokus på ögon och läpparna. Basen är matt men man har jobbat med en produkt som kallas highlighter för att ge lyster till huden och höja de punkter i ansiktet som man vill ska lyftas fram.

Ögonen
Grunda locket med en eye-primer för att sedan fixera med en bra basskugga. Att rekommendera är skuggan “muffin“ från Make Up Store över hela locket upp till brynet.

Sedan kan man med lätt hand svepa en lös ögonskugga, alternativt ett solpuder med skimmer i, över locket för att ge den en snygg smakfull nyans av lite värme.

Intill fransraden jobbar man med en eyeliner för att ge fransraden ett tjockt intryck och på samma gång ge ögat ett lyft. Man jobbar med lösa fransar som man sätter dit styckvis en och en. Rekommenderar att jobba med olika längder för att få det så snyggt som möjligt. Dem längsta i ytterkant ca 13 mm och de kortare inåt näsroten ca 10 mm.

På den undre delen av ögat jobbar man inte ända in mot ögonvrån utan tonar kajalen mot ögats mitt för att behålla ögat öppet. En snedskuren pensel till detta underlättar jobbet och ger ett snyggt och jämt resultat utan kladd. Lägg gärna lite svart ögonskugga på kajalen för att ge den en intensiv svart nyans och tona igen med penseln.

Som avslut kan basskuggan “muffin“ läggas i ögonvrån för att ge en klar och snygg blick.

Läppar
Läpparna markeras med läppenna och sedan ett hallonrosa läppstift. Och som avslut: ett genomskinligt läppglans för att fixera och ge en kyssvänlig mun. För att läpparna inte ska “blöda“ rekommenderas även produkten “stay in shape“ från Make Up Store.

Kinderna
Kinderna ger man en nyans som går lite ton i ton med läpparna, men inte allt för rött -man ska inte se generad ut. Nyansen ska vara fräsch och harmonisk.

Bildspel: Make up-artisten tipsar

Bildspel: Make up-artisten tipsar

[email protected]

2009-04-22 09:46:00

Publicerad: 22 april 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp