“Jag vill sprida värme“

improveme.se:s nyaste stjärnbloggare Marie Plosjö berättar om sitt liv, sina skönhetsvanor och hårkatastroferna hon helst vill glömma.

Varför bestämde du dig för att börja blogga på improveme.se?
-Jag älskar för det första er design. Den är så ljus och lätt att ta till sig. Jag är utbildad hudterapeut, massör, makeup-artist, maskör och nagelteknolog och detta gör att jag känner att er skönhetsrelaterade sida passar mig som handen i handsken. improveme är en sida jag dagligen besöker även om jag inte har bloggat här tidigare. Dels för alla goda fina tips inom skönhet och hälsa men även alla era underbara bloggare.

Vad handlar din blogg om?
-Från början när jag startade min blogg var tanken att jag ville få ut en mer nyanserad bild av vem jag var än vad medierna ville förmedla. Grundtanken har alltid varit att sprida ett gott budskap med mindre fördomar. Jag skriver mycket om värderingar jag har, tankar som dyker upp, visar mina tavlor och skriver om yrkesrelaterade ämnen. En blogg som jag hoppas ska sprida värme i en ganska kall värld.

Vilket är ditt bästa skönhetsknep?
-Bästa är definitivt att sova, fast det är ju så uttjatat. Utan sömn så kan den snyggaste se ut som en häxa.

Vilken är din favoritprodukt i sminkväskan?
-Det måste vara concealern som jag har från Make Up Studio. Den kommer från Color Box där jag också jobbar.

Vad gör du för att hålla dig i form?
-Jag ser till att alltid vara aktiv. Tar promenader om jag inte hinner träna, simmar, styrketränar, löptränar och är en studsboll när man minst anar det.

Vilken är din värsta hårmiss? Har du haft någon frisyr eller hårfärg du idag skäms över?
-Det var väl ingen hit när jag permanentade håret på 80-talet. Fast då var det i och för sig supersnyggt. Jag hade en lugg som var så hård av spray att jag hade kunnat döda någon med den. För något år sedan så hade jag i extentions med vaxpluppar vilket förstörde mitt hår helt. Sen började det bli lite friskare tills en frisör övertalade mig att göra volympermanent på mitt blekta hår. Då blev det svinto och det försöker jag fortfarande återhämta mitt hår från. Katastrofer, helt enkelt!

Du målar ju även tavlor -hur skulle du beskriva din konst och var får du inspiration?
-Jag får mycket inspiration från mina känslor, värderingar och människor. Älskar vackra starka färgkombinationer. Allt inspirerar mig. Framför allt kvinnor och kärleken.

Vilket är ditt tidigaste sminkminne?
-Jag sminkade mig först när jag gick på ett disco när jag gick i ettan. Hade då en ljus blå ögonskugga och kände mig jättefin. Jag fick dock inte sminka mig i skolan så den första gången jag faktiskt gjorde det var första året i gymnasiet. Då var det också blått som gällde. Hade en blå kajalpenna under ögat och mascara.

Vilken är din största last?
-Min största last är definitivt att jag förlåter människor som gjort mig illa alldeles för lätt.

Vad i ditt utseende brukar du få mest komplimanger för?
-Mina ögon.

Vad är skönhet för dig?
-Det är när man är välvårdad och lycklig. Då strålar man. Människor som vill andra väl och som kämpar för att göra världen till en finare plats att leva på blir vackra i mina ögon. Andra som har en platonisk skönhet men som inte bryr sig om sina medmänniskor blir automatiskt fula.

Hur ser en normal dag ut i ditt liv?
-Det är lite olika. Det kan vara att klockan ringer 8.00. Äter min obligatoriska frukost som oftast består av gröt, banan och fikon. Springer för att hinna till t-banan som tar mig till Volkswagen Showroom eventuellt Color Box. Jobbar där med mina underbara kollegor och beroende på vilken dag det är så går jag antingen till gymmet eller så tar jag en promenad på en två timmar mot hemmet.

-På väg hem brukar det alltid dyka upp oväntade saker. Jag drar till mig katastrofer och dramatik kan det kännas som. Kan inte räkna alla gånger jag och min syster fått rädda människor som ska ta livet av sig, djur som är skadade, och så vidare. När jag kommer hem äter jag och kollar min blogg. Sen målar jag till sena timmen. En vardag som lätt förändras till en annan historia.

Namn: Marie Plosjö
Ålder: 32 år
Bor: Hägersten
Jobbar som: Skribent, hudterapeut, modell, makeup-artist och på Volkswagen showroom
Blogg: https://www.improveme.se/marieplosjo

Läs Marie Plosjös blogg här!

Marie Plosjö har skönhet som yrke och intresse.

Marie Plosjö har skönhet som yrke och intresse.

Hon får ofta komplimanger för sina vackra ögon.

Hon får ofta komplimanger för sina vackra ögon.

Men bloggerskan menar att skönheten kommer inifrån.

Men bloggerskan menar att skönheten kommer inifrån.

Regelbunden träning håller Marie i form.

Regelbunden träning håller Marie i form.

Hon har tidigare varit blondin.

Hon har tidigare varit blondin.

Marie i en mer dramatisk sminkning...

Marie i en mer dramatisk sminkning…

Här med kattlika ögon.

Här med kattlika ögon.

[email protected]

2009-05-11 13:37:00

Publicerad: 11 maj 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp