“Kalla mig inte ful“

Skådespelerskan Charlize Theron är känd för att porträttera "fula" kvinnor. Men det är ingen utstuderad metod för tas på allvar – hon vill bara ha bra roller.

Charlize Theron vann en Oscar för sin insats i “Monster“ -en roll där hon fick lov att tona ner sin naturliga skönhet ordentligt. Även i sin huvudroll i “North Country“, där hon spelade en gruvarbetare, var hon extremt oglammig.

Men att kalla hennes sunkighet på vita duken för en karriärsstrategi får Charlize Theron att se rött. Fråga bara brittiska Marie Claires reporter, som intervjuar stjärnan i tidningens nya nummer.
-Jag vet inte hur många bra historier man kan berätta om en kvinna som går runt i designerklänningar, gör du? fräser Charlize till svar och himlar med ögonen.

Charlize är helt enkelt trött på att folk tror att hon med flit väljer sådana roller.
-Alla vill få det att verka som att jag medvetet väljer att spela fula människor, vilket är en förolämpning, för jag har aldrig gjort det. Att säga att Josey Aimes i “North Country“ var en “transformering“ är en förolämpning. Kvinnan arbetar i en gruva! Vad fan -ska jag ha på mig en galaklänning under tiden? säger skådespelerskan.

Hon menar också att det bara är kvinnor som råkar ut för denna fördom.
-Jag undrar alltid om folk ställer sådana frågor till Sean Penn. Eller Robert De Niro. Jag blir frustrerad, för kvinnor får ta sådan skit hela tiden. Och killar slipper det. Det krossar mitt hjärta, för man kan se någon som Sean Penn gå upp i en roll totalt och man glömmer att det är Sean Penn. Men så fort en kvinna gör det är det som att, “Åh, hon kör det där tricket. Hon vill vara ful. Hon vill bli tagen på allvar“, säger Charlize.

I själva verket är hennes mål bara att vara en så bra skådespelerska som möjligt, berättar hon.
-Jag frågade faktiskt Sean Penn en gång om han råkar ut för sånt här och han sa: “Nej, jag vet inte vad du pratar om.“ Jag visste det! säger Charlize Theron.

Charlize Theron gör sig gärna glammig på röda mattan...

Charlize Theron gör sig gärna glammig på röda mattan…

...men vill inte strutta runt i designerkläder på film.

…men vill inte strutta runt i designerkläder på film.

I gruvan blir man skitig! Här i

I gruvan blir man skitig! Här i ”North Country”.

Charlize är rätt i rött.

Charlize är rätt i rött.

Här i en mörkare hårnyans.

Här i en mörkare hårnyans.

Privat är hon tillsammans med skådespelaren Stuart Townsend.

Privat är hon tillsammans med skådespelaren Stuart Townsend.

[email protected]

2009-05-12 09:01:00

Publicerad: 12 maj 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp