Vårda din brända hy

Röd och svidande hud efter helgen? Så gör du för att rädda solskadade partier.

Helgen bjöd på årets varmaste väder -och ett och annat bränt ansikte. Efter en lång, mörk vinter är huden nämligen blek och oförberedd på sol.

Därför är det extra viktigt att smörja in sig med solskyddskräm. Men även om skadan redan är skedd finns det några knep du kan ta till för att vårda och lindra.

1. Fram med aloe veran
Att aloe vera kan lindra röd, solskadad hy vet de flesta. Tycker du att gelvarianten är för kladdig kan du istället välja en hudlotion med aloe vera som ingrediens. Är huden rejält bränd så ställ lotionflaskan i kylskåpet -då blir du rejält svalkat när du smörjer in dig.

2. Ta ett piller
En värktablett kan hjälpa till att reducera inflammationer och röd hy. Dessutom kan det ta bort lite av smärtan och svedan där du bränt dig.

3. Fyll på med vatten
Har du bränt dig är du troligtvis uttorkad, skriver Allure.com. Se till att dricka ordentligt med vatten och ta det lugnt med alkoholen.

4. Ta ett bad
American Academy of Dermatology rekommenderar att du badar när du bränt dig. Ett svalkande bad kommer att kännas lugnande och välgörande för huden.

5. Klä dig rätt
Har du bränt dig på kroppen gäller det att du har på dig något som inte irriterar huden. Skippa åtsittande kläder och håll dig borta från syntetiska material. Plagg av bomull och andra naturliga fibrer är det som gäller.

Bildspel: Vårda din brända hy

Bildspel: Vårda din brända hy

[email protected]

2009-06-01 08:20:00

Publicerad: 1 juni 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp