Rätt smink på stranden

Lär dig knepen som gör dig snygg inför en dag med sol och bad i fyra enkla steg.

I värmen och vattnet på stranden är en tung makeup helt fel och kan
rinna, kladda och irritera huden och ögonen. Samtidigt känner sig många kvinnor “nakna“ helt utan
smink.

New York-baserade makeup-artisten Gucci Westman som bland annat sminkat Jennifer Aniston och Cameron Diaz tipsar om hur du fixar en lätt sminkning inför poolen eller beachen.

1. Skydda huden
Se till att applicera en generös mängd solskyddskräm innan du börjar lägga din makeup, säger Gucci Westman till Allure. Vänta i 20 minuter för att krämen ska hinna torka in i huden. Behöver du applicera mer solskydd senare så använd ett i puderform som inte förstör makeupen.

2. Fixa basen
Krämiga och feta underlag går bort på sommaren -det blir alldeles för kladdigt i svettigt väder. Vill du absolut ha foundation så blanda in lite i din solskyddskräm för att få en jämnare hudton. Satsa annars på ett lätt puder för att motverka glansiga partier. Behöver du täcka över en finne så välj helst en concealer i stiftform.

3. Bronza dig
Din makeup ska förhöja din naturliga hudton, så välj en bronzer som ser ut som en naturlig bränna. Se till att det inte innehåller något skimmer -det ser fel ut i stark sol. Pudra lite bronzer på ögonlocken, precis ovanför kindbenen, på kindknotorna och lite i pannan, tinningarna och på hakan. Avsluta med en liten mängd rouge på kinderna.

4. Färglägg fransar och läppar
Vattenfast mascara är det som gäller för en dag på stranden -då kan du bada utan att sminket rinner. Gucci Westman rekommenderar en förlängande mascara, eftersom mascara med volymeffekt lätt klumpar sig. Avsluta med ett matt läppstift mitt på läpparna istället för klibbigt läppglans, som lätt smälter och rinner i solen.

Bildspel: Rätt smink på stranden

Bildspel: Rätt smink på stranden

[email protected]

2009-07-02 12:40:00

Publicerad: 2 juli 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag