“Våga njuta av livet“

Vår nya bloggare Lena Swanberg berättar om hudvård, formknep och hur hennes syn på skönhet har förändrats genom åren.

Lena, hur ser din bakgrund ut och vad sysslar du med idag?
-Jag kom till Stockholm som 20-åring från Boden och som nyutbildad frisör och fick arbete på Klippoteket på Riddargatan, som då var ett kändistätt ställe. Det ena ledde till det andra, så snart frilansade jag för både tidningar och artister.

Jag arbetade på Cosmetique France som tekniker och kemi-/färglärare på frisörskolor runt om i Sverige. Jag utbildade mig som maskör och perukmakare samt utbildade frisörer i löshårsteknik för Carl M Lunds räkning. Efter en skada i min hand och en misslyckad operation fick jag ett skadestånd som innebar att jag kunde studera ett år med full betalning.

Jag slukade allt inom ekonomi, marknadsföring och arbetsjuridik och startade mitt andra företag, Boys and Girls Heaven, som ville nå barn och ungdomar med ett brinnande intresse för mode med ett parallellt engagemang för ätstörningar och övervikt. Jag har arbetat med butiker bland annat i Sturegallerian, Gröna Lunds julmarknad, Ooups, VitabyMilo, Boink och Ulriksdals värdshus. Jag arbetar i nuläget med allt som är intressant för mig, men färg, form och skönhet är den röda tråden.

Vad handlar din blogg om?

-Skönhet och allt som får oss människor att njuta. Att våga njuta gör oss vackra. Tips, råd och tävlingar kommer ni naturligtvis också att finna på bloggen.

Varför bestämde du dig för att börja blogga på improveme.se?
-Jag besökte improveme några gånger och reflekterade över att det mest fanns unga tjejer som bloggade där. Jag fick en lust att försöka tillföra något från en “tjej“ som har passerat 40-årsstrecket och påhejad av en god vän, så nu är jag här!

#IMG2-L#Vilket är ditt bästa skönhetsknep?
-Efter att ha provat alla krämer och kurer i mitt liv så kan jag med säkerhet säga att sömn är nummer ett, utan tvekan, och att försöka ha ett liv med njutningsfulla stunder. Efter det så kommer rengöring av huden, det har jag tjatat om till mina fyra döttrar som inte ännu har fått ta del av ålderns påverkan.

Hur gör du för att hålla dig i form?
-Jag tränar vattengympa och yoga ibland och så önskar jag att få råd att köra mer formula tre eller någon annan bilsport framöver. Jag är galen i bilar och fart!

Har du någon skönhetsförebild eller stilikon?
-Jag har många som jag beundrar, när jag var yngre så var det nog Betsey Johnson som låg i topp men nu är det nog snarare min bästa vän, före detta modellen Ann-Sofie Lakso. Hon lyckas alltid att klä sig rätt vid alla tillfällen, helt i min smak. Stilikoner genom tiderna, till exempel Kate Moss, Madonna, Debbie Harry, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn och Marlene Dietrich har alla påverkat mig i någon form.

Hur mycket lägger du ut på skönhetsprodukter varje månad?
-Det beror lite på vilken tid av året det är, men utslaget på ett år så är det ungefär 1 500 kronor per månad, plus behandlingar.

Vilken är din värsta last?
-Choklad I alla former.

Vad har du för syn på skönhet?
-Den har förändrats genom åren. När jag var yngre så hade jag så många krav att leva upp till och nu så ser jag skönhet i ett bredare perspektiv. Jag vill vara vacker och ta hand om mig själv men det innebär inte att alla rynkor måste vara utplånade eller att jag är size 0. En människa som har utstrålning besitter ofta mer skönhet än någon som bara har de rätta attributen.

Vilken kändis skulle du vilja ge en makeover och varför?
-Charlotte Perrelli. Jag skulle vilja se henne med en mer naturligt vacker framtoning, hon känns lite för mycket av allt.

Namn: Lena Swanberg
Ålder: 46 år
Familj: Gift och mamma till fyra döttrar mellan 10 och 26 år
Bor: Driver egna företaget Heaven@Stockholm
Blogg: www.improveme.se/lenaswanbergsheaven

Bildspel: “Våga njuta av livet“

Bildspel: “Våga njuta av livet“

Bildspel: “Våga njuta av livet“

Bildspel: “Våga njuta av livet“

[email protected]

2009-09-09 08:47:00

Publicerad: 9 september 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp