Mogi om skönhet

Mogi, eller Malin Ricardson, som hon egentligen heter driver en väldigt populär blogg där hon bjuder på härliga videoinlägg och förser det svenska folket med nya ord. Hon skriver även om sitt vardagsliv som består av att shoppa dyra ting och att framträda i media. Vi fick fem minuter med den omtyckta bloggaren.

Hur länge har du bloggat?
-Sedan den 21 januari 2007. Bloggen har snart 3 år jubileum, time flies by. Jag började blogga för att jag ville minnas min vardag bättre, då mitt minne kan svika mig ibland.

Vad handlar din blogg om?

-Jag skriver om min vardag, vad jag hittar på vilket kan vara både det ena och det andra. Mycket shopping blir det, då jag älskar kläder. Annars så gillar jag att blanda mina vardagliga inlägg med lite djupare, där jag skriver om något personligt eller bara om något viktigt som berör unga tjejer idag.

Dina videoklipp har fått väldigt mycket uppmärksamhet, hur känns det?

-Det känns extremt roligt. Stora TV-bolag som Titan, Strix och Mastiff har hört av sig. Jag har spelat in ett program för i höst och på måndag ska jag vara med på Robert Aschbergs program. Företag kontaktar mig dagligen och vill anställa mig som ansiktet utåt, då de älskar mina videobloggar, känns helt otroligt.

Vad tror du att folk störs sig på hos dig?

-Någon gång i veckan kommer det kommentarer, oftast från killar, som undrar om jag är blåst eller genialisk. Antingen förstår man min humor eller så gör man det inte. Men de läsare jag har är helt underbara.

Vad är det bästa med att ha en stor blogg?
-Allt man får prova på, det öppnar på många dörrar. Att göra TV är otroligt roligt och även att få medverka i radio. Sedan är det kul med de olika uppdragen som företag föreslår. Och alla underbara människor jag har lärt känna genom bloggen.

Och det sämsta?
-Jag vette katten. De taskiga kommentarerna skulle jag väl säga. Men man ska inte låta anonyma människor göra en ledsen. Försöker alltid se allt från the bright side of life.

Hur håller du dig i form?
-Genom att blogga. Att knappa på tangentbordet bränner sjukt mycket kalorier har jag hört. Skämt och sido. Jag har inte hittat den där sporten som jag brinner för, men att gå ut och dansa med vännerna får duga som motion så länge.

Vad är viktigast för dig att fixa -håret eller sminket?
-Håret helt klart! Fräscht hår gör så otroligt mycket.

Hur ofta besöker du frisören?
-I princip aldrig. Jag har min naturliga hårfärg, lade in tunna slingor i överhåret för sex månader sedan men de lär ha försvunnit vid det här laget.

Hur fåfäng är du?
-Inte alls. Jag tycker det är kul med kläder, that’s it.

Hur mycket pengar lägger du i snitt på make up per månad?
-Hmm inte alls mycket. Men nu köpte jag i och för sig lite produkter från I.D och det kostade ju en del. Men allt från 0 kr -2000 kr. Oftast är det noll, nu var det de där I.D produkterna som höjde det. Jag är som sagt inte så insatt i skönhetsvärlden.

Vad är skönhet för dig?
-Det kanske låter cheesy men jag tycker det är vackert med människor som är goda mot varandra. Det utsöndrar något som inget minderalpuder eller skönhetskräm kan uppnå. Det är äkta och kommer inifrån. Det kan ingen ta ifrån dig.

Vilka är dina tre bästa skönhetstips?

-Det enda jag har provat som fungerar är att dricka mycket vatten. Minns när jag inte kunde dricka mjölk då jag var rädd då jag trodde jag fått en laktosreaktion, så drack jag enbart vatten under en veckas tid till all mat och vilken skillnad det blev i huden.

Vilken var den första skönhetsprodukten du köpte?
-Tror inte jag äger någon skönhetsprodukt, men det måste väl ha vart Cliniques hudvårdscleanser och moisturizer som jag använde när jag gick i 9:an.

Vilken skönhetsprodukt skulle du vilja ge en känd person och varför?
-Jag tycker alla kändisar har bra koll, så jag skulle snarare vilja att de gav mig lite tips, I need them. Jag vill köpa en bra hudkräm samt en bra ögonkräm! Any tips?

Namn: Malin Ricardson
Ålder: 19
Bor: Stockholm -Gamla Bromma
Arbete: Tog studenten i våras, jobbar med bloggen samt projekt som rör den.
Blogg: http://mogis.se/

Bildspel: Mogi om skönhet

Bildspel: Mogi om skönhet

[email protected]

2009-09-14 06:57:00

Publicerad: 14 september 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp