Måla perfekta läppar

Chase Aston är en internationell makeupartist som sminkat bland annat Kate Moss, Cameron Diaz och Heidi Klum. Lagom till The Body Shops 30-årsjubileum delar Chase med sig av sina yrkeshemligheter. Här får du 5 tips för perfekt målade läppar.

1. Använder du läppstift i en lite djärvare nyans? Se då till att använda en läppenna i samma färg.
-Då kan du vara säker på att läppstiftet håller sig på plats, utan att “blöda“ ut i fina linjer runt munnen, och du får en snygg och sofistikerad look som håller länge, säger Chase Aston.

2. Nervös över att använda en intensiv läppstiftsnyans för första gången? Börja med lite läppbalsam på läpparna, innan du applicerar stiftet. På så sätt blir nyansen mjukare och mildare.

3. Tjejer som vill ha fylligare läppar kan dutta på lite concealer längs läpparnas kontur för att på så sätt sudda ut den. Måla sedan en hudfärgad läppenna precis utanför den naturliga läppkonturen och fyll i hela läpparna md en mjukt rosa läppenna. Sudda med fingret för att jämna ut färgen och avsluta med ett klart eller lätt rosafärgat läppglans i mitten av läpparna.

4. För att få färgen att hålla längre kan du måla läppenna över hela läpparna. Applicera sedan läppstiftet med hjälp av en pensel, pressa läpparna mot en bit papper och applicera lite puder innan det andra läppstiftslagret.

5. För att läpparna ska bli så snygga som möljigt gäller det att de inte är torra och flagar. Chase Aston tipsar om produkten The Body Shop Lipscuff som du drar mjukt från sida till sida över läpparna.
-Ta en fuktad servett och torka bort produkten och avsluta med en fuktighetsbevarare flr att lena och mjukgöra, säger han.

Bildspel: Måla perfekta läppar

Bildspel: Måla perfekta läppar

malin.lundblad@improveme.se

2009-09-15 13:55:00


Text:
Publicerad: 15 september, 2009