Bobbi Brown tipsar

Makeup-experten Bobbi Brown, vars egna sminkmärke är en succé världen över, vet hur viktigt det är att rengöra sminkverktygen regelbundet för att de inte ska samla på sig bakterier. Här är hennes råd.

Så ofta ska du rengöra 
-När det gäller concealer- och foundationborstar ska du tvätta dem minst en gång i veckan för att undvika att produkter lagras i borsten, säger hon till Allure.com. Eftersom dessa borstar används i ansiktet är det bättre ju renare de är. Borstar som används runt ögonen bör rengöras minst två gånger i mnaden, medan alla andra kan tvättas en gång i månaden.

Så gör du det rätt
-Den bästa och mest grundliga metoden för att rengöra dina makeupborstar kräver bara vatten och antingen en mild tvål eller en borstrengörare. Att använda vanlig tvål och vatten kan torka ut borstens strån, särskilt om den är gjord av naturligt hår. Fukta stråna med ljummet vatten, placera en droppe rengöring i handflatan och massera mjukt topparna av stråna mot handen. Skölj igenom stråna, krama ur överflödigt vatten med en handduk, återforma borsthuvudet och låt borsten torka med stråna hängande över kanten på en bänk, säger hon.

Misstaget du bör undvika
Tänk på att bara tvätta toppen av borsten, inte botten där stråna sitter fast. Detta beror på att stråna är fästa med lim som kan luckras upp av tvål och vatten, vilket kan få dem att lossna. Se också till att inte låta borstarna torka på en handduk, då kan de börja mögla.

Så vet du om borsten bör slängas 
Om borstens strån börjar se slitna ut, lossna eller tappa formen är det dags att investera i en ny borste.
-Jag kan inte nog betona att rätt verktyg är lika viktigt när det gäller att få den look du vill ha som själva makeupen, säger Bobbi Brown.

Bildspel: Bobbi Brown tipsar

Bildspel: Bobbi Brown tipsar

[email protected]

2009-10-19 08:43:00

Publicerad: 19 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp