9 steg till en felfri hy

Vissa är genetiskt välsignade med en hy som inte har några större problem, medan andra måste jobba hårdare för att hålla ansiktet i bra skick. Men alla kan få en vackrare hud. Här är de 9 steg du behöver.

1. Tänk på rengöringen
Morgon och kväll bör du rengöra huden med en mild ansiktsvätt -använd aldrig handtvål i ansiktet, då det torkar ut huden. Avsluta gärna med ett ansiktsvatten som drar ihop porerna.

2. Skydda dig mot solen
Solens strålar är starkast på sommaren, men du bör använda någon form att solskydd i ansiktet året om, även om solskyddsfaktorn kan vara lägre på hösten. Satsa på en dagkräm eller makeup med solskyddsfaktor så får du skyddet på köpet!

3. Lägg en mask
En gång i veckan är det en bra idé att lägga en ansiktsmask, så att huden får lite extra lyx. Du kan välja en mask som är anpassad just för din hud, vare sig den är torr eller fet.

4. Sov ordentligt
Sömn är lika viktigt för din hud som för resten av din kropp. Det är lätt att bli blek och glåmig om du sover dåligt, så se till att få dina åtta timmar varje natt.

5. Ta bort sminket
Att gå och lägga sig med sminket på är en av de största skönhetssynderna du kan göra dig skyldig till. Hur trött du än är tar det bara någon minut att tvätta av sminket -och det är det värt.

6. Återfukta, återfukta
Huden behöver fukt -särskilt i kallare väderlag. Var noggran med att smörja in ansiktet med fuktkräm på dagen och en fetare nattkräm på kvällen.

7. Akta dig för bakterier
Se till att byta ut dina makeup-produkter med jämna mellanrum, så att det inte samlas bakterier i sminket. “Våta“ produkter som mascara, läppstift och foundation håller bara i några månader, medan “torra“ produkter som ögonskugga och rouge håller längre. Se även till att rengöra dina sminkpenslar och borstar.

8. Undvik att klämma
Att klämma på finnarna kan göra dem infekterade och leda till ärr. Smörj istället in finnarna med en aknekräm som innehåller salicylsyra eller gå på en ansiktsbehandling där du kan få professionell portömning.

9. Ät varierat
Se till att få i dig mat med mycket olika vitaminer och antioxidanter, dessa är toppen för huden! Satsa framför allt på vitaminerna A, B, C och E, skriver Aftonbladet Kropp & Hälsa.

Bildspel: 9 steg till en felfri hy

Bildspel: 9 steg till en felfri hy

[email protected]

2009-10-21 09:24:00

Publicerad: 21 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp