Makeup-artisten svarar

William Värnild är pressansvarig på Make up store och är även med i improvemes Skönhetsråd. Har du några frågor om make up och hudvård? Tveka inte att maila William.

FRÅGA: Jag blir alltid glansig under dagen och det problemet har jag alltid haft. Sminket ser inte så värst fint ut när jag blir fet i hyn och det hjälper inte alltid med oil control, matt foundation och dagkräm. Jag har blandhy. Använder Dermalogica oil control, Decleor dagkräm för fet/blandhy och mac foundation som ger matt finish. Har du några tips?
SVAR: Överflödet av talg och sebum kan bero på hormoner, dålig kost eller i vissa fall kan det vara ärftligt. Det tips är att tillsätta ett ansiktesvatten som innehåller en liten mängd med alkohol. Använd ett porsammandragande serum som mattar ner och håller huden matt. Avsluta med en fluide som innehåller fukt, för även om huden är fet behöver den fukt.

FRÅGA: Jag undrar hur jag som kille ska göra för att sminka mig som Zac Efron på denna bilden: http://www.exposay.com/celebrity-photos/zac-efron-hairspray-london-premiere-arrivals-04g0Wa.jpg Vilka märken och produkter och hur jag ska gå tillväga?
SVAR: Börja med att återfukta huden, därefter lägger du en tunn bas som är mer som en färgad dagkräm för att få en jämn (men inte spacklad) bas. Sport foundation från Make Up Store gör sig väldigt bra till detta ändamål. Avsluta med ett solpuder som inte innehåller skimmer. Detta applicerar man på dem högsta punkterna i ansiktet, det vill säga pannan och hakan. Pudra lite på näsan och kinderna, men det ska vara smakfullt och inte för mycket. Slå noga av borsten innan du applicerar.

För att få snygga och markerade fransar finns det en produkt som heter treatment mascara. Den är transparant och ger ingen färg, men den ger lyster som gör att ögat i sin tur kommer att bli mer markerat. Under ögat kan man använda sig av en tunn, tunn concealer för att ljusa upp och dölja eventuella mörka ringar.

FRÅGA: Hur vanligt är det att killar sminkar sig egentligen? Jag skulle behöva någon produkt för röda partier och morgontrötta ögon, tips?
SVAR: Clear eyes eller Apotekets ögondroppar fungerar alltid. Sedan kan man använda sig av en produkt som är tunn, men täcker bra för att ljusa upp runt ögonen och att täcka finnar. Reflex cover ifrån Make Up Store är en bra produkt för detta ändamål. Killar sminkar sig i lagom dos och det börjar onekligen bli väldigt vanligt. Ett solpuder och en concealer är idag vardagsmat för många män. Men allra minst är en daglig hudvårdsrutin allt mer vanligt för många män där ute.

FRÅGA: Jag har problem med att få till mina ögonbryn. Är blondin och mina strån är kritvita. Ser liksom inte hur jag ska plocka för att få till en snygg form. Och en till fråga, vad är bäst, ögonbrynskaka eller penna? Och kan du rekommendera någon viss färg för mig som är ljus.
SVAR: Är du osäker kan du plocka dem på salong och hålla efter dem hemma. Stora varuhus som Åhléns, Kicks eller Make Up Store erbjuder plockning av bryn mot betalning. Annars rekommenderar jag dig att fylla i dem först och sedan ta ett strå i taget för att inte riskera att ta för mycket. Eye brow razor är det toppenprodukt som kan användas för att just få bort små hår som lätt annars ger ögon brynet en diffus siluett.

FRÅGA: Vad har Make Up store för sminktrender i höst, förutom den där ryska serien?
SVAR: Målande naglar i matta färger. Matta naglar är nämligen en het trend och sedan kommer det vara mycket klassiska sotningar med röda läppar. Mycket 50-tal kommer att komma in smygande allt mer, både under vintern och allra minst i vår.

FRÅGA: Jag sitter mycket framför datorn och har hört att ansiktsspray/ansiktsvatten kan vara bra? Jag är man och vill helst inte ha en produkt som doftar rosor, kan du rekommendera någon spray som funkar för oss som sitter mycket framför burken?
SVAR: Make Up Store har en Face mist som har en behaglig och fräsch doft. Sedan har även Estèe Lauder én skön fuktspray som är relativt doft fri och neutral.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår make up-expert William Värnild.
Ställ din fråga till William Värnild här!

Bildspel: Makeup-artisten svarar

Bildspel: Makeup-artisten svarar

redaktion@improveme.se

2009-10-28 15:49:00


Text:
Publicerad: 28 oktober, 2009