8 sköna höstknep

Vi ger dig de bästa tipsen för en vacker hud.

Hitta rätt produkter
Innan du ger dig ut på jakt efter hudvårdsprodukter är det viktigt att känna till vilken hudtyp du har. Annars finns det risk att otrevligheter som finnar och blemmor dyker upp. Är du osäker på vilken kategori du tillhör är ett smart tips att boka tid för en ansiktsbehandling hos en hudterapeut. Då får du ett korrekt svar vilken hudtyp du har och vilka produkter som passar dig.

Undvik vatten och tvål

Vanlig handtvål är inte utformad för att tvätta ansiktet med. Det torkar ut huden rejält och kan orsaka synliga linjer i förtid. Välj därför en ansiktstvätt som är till för att ta bort smink och föroreningar utan att torka ut.

Sov aldrig med smink

Undvik att sova med smink så gott det går. Huden behöver andas under natten för att behålla sin lyster. Ett smart knep är att lägga ett paket med ansiktstvätt-servetter vid nattduksbordet. Då är det bara att torka av ansiktet och somna på stört.

Solskydd året om
De flesta tänker inte på att solens skadliga strålar existerar året om, därför är det viktigt smörja in sig med solskyddsfaktor även under vinterhalvåret. Satsa på en dagkräm med solskyddsfaktor och varför inte komplettera en foundation med spf.

Låt finnarna vara
Försök att låta bli att klämma finnarna. Varje gång du pillar sprids bakterier och nya irriterande finnar dyker upp, sedan finns det risk för fula ärr och gropar. Om du mot all förmodan inte kan låta bli -se till att huden är ren och kläm inte direkt med naglarna utan ha en pappersbit emellan.

Maskera mera
En återfuktande ansiktsmask ger huden en extra fuktboost. Applicera en skön mask minst två gånger i veckan. Det gör huden gott i höstrusket.

Dröm sött
Åtta timmars sömn behövs för att kropp och själ ska återhämta sig och samla kraft till nästa dag. För lite sömn sätter snabbt sina spår under ögonen i form av mörka ringar, dessutom kan sömnbrist under en längre period leda till nedsatt immunförsvar. Vaknar du med påsar under ögonen kan du börja med att stryka på en avkylande ögonkräm följt av en concealer som neutraliserar och ljusar upp.

Ge borstarna ett bad
Varje gång du använder dina sminkborstar samlar de på sig massor av bakterier. Därför bör du ge dem ett bad minst en gång i veckan. Förutom att du slipper få ovälkomna finnar ger du även dina borstar dubbelt så lång livslängd.

Bildspel: 8 sköna höstknep

Bildspel: 8 sköna höstknep

elina.hasslund@improveme.se

2009-11-02 12:36:00

Publicerad: 2 november 2009

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på