5 knep till fantastisk hy

Här är knepen som hjälper dig att ta hand om huden i vinter.

1. Fukt, fukt och återigen fukt
Det första och egentligen främsta knepet att ta till mot trist hy är fukt. Utan den är vi chanslösa. Under dessa torra tider som komma skall, med bitande kyla och vinande vindar, är det viktigare än någonsin att vi återfuktar vår stackars hy som får stå ut med mycket. Investera i en riktigt fuktgivande kräm så har du ditt på det torra sen.

2. Ät för hyn
Man brukar säga att man ska äta för själen. Lika mycket som man ska göra det ska man också äta för hyn. Frossa i härliga fetter från fisk, nötter och ät upp dig på frukt. Passa på nu när alla härliga clementiner, som dessutom doftar ljuvligt, börjar dyka upp. Din hy kommer att tacka dig.

3. Slopa inte solskyddet
Bara för att sommaren är slut och vi går mot mörkare tider betyder inte det att du kan lägga det livsviktiga solskyddet på hyllan. Tvärtom så är det minst lika viktigt på vintern att skydda sin hy. På skidsemestern, på morgonpromenaden, på isrinken eller på shoppingrundan på stan. Så fort solen tittar fram är det läge att smörja in sig.

4. Unna din hy lite omtanke
Ta dig en dag i månaden, eller till och med en i veckan, då du riktigt tar hand om din hy och skämmer bort den. Lägg ansiktsmask, peela och smörj in. Det behöver inte ta speciellt lång tid och både du och din hy förtjänar det och behöver det.

5. Värna om din hälsa
Var snäll mot dig själv och slopa cigaretter, alkohol och allt för mycket socker. Det kanske inte gör avtramp på din hy nu, men om 5 år gör det de garanterat.

Av: Emma Laggar

Bildspel: 5 knep till fantastisk hy

Bildspel: 5 knep till fantastisk hy

redaktion@improveme.se

2009-11-10 10:30:00


Text:
Publicerad: 10 november, 2009