Den klassiska looken

Ljus hy, klassiska drag med höga kindben och färgstarkt läppstift ger den ultimata docklooken. Vi vet hur du lägger den förtrollande sminkningen.

För att lyckats få till porslinshyn tar man hjälp av hudens egna färger för att hitta nyanser som förstärker kontrasterna. Fel färger ger motsatt effekt, det vill säga att du istället ser blekare ut.

De flesta ljusa hudtoner går åt det rosa hållet, men vissa ljusare hudtoner kan ha svårare att hitta en nyans som passar. Prova dig fram, den ton som smälter samman med huden är den rätta. Ett tips är att alltid testa puder, foundation och concealer på käklinjen.

Nyanser på ögonskuggor, läppstift och rouge har dock inte samma regler. Här är det hårfärg, ögonfärg och kläder som spelar in. Sand, nötbrunt och orangea toner gör underverk för blå ögon, medan blått och grönt framhäver bruna ögon bäst. Satsa på milda nyanser under dagtid och en mer kraftfull kvällsmakeup. Glöm inte brynen, de ramar in ditt ansikte. Använd en ögonbrynsfärg så nära din naturliga färg på dagtid, och lite mörkare till festsminkningen.

Det viktigaste med filmstjärnelooken är läpparna. Munnen skall synas och det gör den bäst med ett läppstift med färg. Välj en nyans som passar bäst för det specifika tillfället, men ju mer färg, desto mer kvällsbetonad blir du. Oavsett vilken nyans du väljer måste den vara i balansera med den övriga sminkningen.

Bildspel: Den klassiska looken

Bildspel: Den klassiska looken

elina.hasslund@improveme.se

2009-11-27 08:52:00


Text:
Publicerad: 27 november, 2009