“Ta hand om dig själv“

Idag lanserar Kristina Alvendal, borgarråd för Moderaterna i Stockholm, sin blogg på improveme.se. Vi har förhört politikern om hennes hektiska liv.

Varför bestämde du dig för att börja blogga på improveme.se?
-Det är en fantastisk möjlighet för mig att kommunicera med flera hundra tusen personer i en, för mig som politiker, oväntad miljö. Jag tycker att det är viktigt att vi politiker hittar egna vägar utanför de traditionella media till dialog. Ofta får just politiker kritik för att de ägnar för mycket tid åt interna möten och för lite tid åt dialog och möten med människor i andra miljöer än de traditionella Jag hoppas att det här initiativet kan inspirera andra till oväntade, men välkomna handlingar.

Vad kommer du att blogga om?
-Människor i Stockholm och maktens korridorer. Jag tror att det blir både spännande och intressant för läsarna. Det händer så mycket och jag misstänker att jag kan vända på ända en hel del förutfattade meningar om vad en politiker pysslar med på dagarna.

Vad innebär ditt jobb?
-Mitt uppdrag är att vara med och fatta beslut om hur Stockholm ska se ut i framtiden. Som stadsbyggnadsborgarråd har jag ansvar för hur och var vi ska bygga alla nya bostäder och arbetsplatser, hur nya Slussen ska se ut, vilka byggnader som ska vara höga och var de nya nattklubbarna ska ligga. Stort och smått i en salig blandning.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

-Det finns ingen vanlig arbetsdag. Alla är olika. Ena timmen är jag på debatt om hur Stockholm ser ut 2030, nästa har jag möte med några byggherrar som vill bygga 400 nya bostäder, därefter har jag lunch med kollegor från justitiedepartementet och diskuterar hårdare straff för våldsbrottslingar, för att gå vidare till polisens utryckningsverksamhet på Norrmalm och åka med i polisbilen under de kommande timmarna, för att följa deras arbete.

Innan dagen är slut har jag hunnit gå igenom inbjudningar, post, sorterat mail, haft ytterligare ett antal möten med kollegor från Alliansen samt talat med journalister både på DN och Svenskan. Andra dagar kan helt bygga på interna planeringsmöten och långa fullmäktigekvällar. Men charmen med allt detta är att ingen dag är den andra lik och jag har förmånen möta så många fantastiska människor.

Hur skulle du beskriva din filosofi när det gäller hälsa och skönhet?
-En bra hälsa är en förutsättning för att göra ett bra arbete och för att hinna med. Det är en del av vår livsstil. Du förväntas alltid ligga på topp, vara glad och trevlig. Det är viktigt att ta hand om sig och att avsätta tid för den egna personen. Skönhet är ett relativt begrepp som för mig innebär allt från ett leende till ett snyggt nagellack. Men jag vill också poängtera att hälsa och skönhet inte står i motsatsförhållande till att ta sitt arbete på stort allvar.
Människan har i alla tider smyckat sig och lagt tid på kropp och själ. Idag med det tempot som vi håller i samhället blir just dessa saker än viktigare.

Har du ett bra skönhetsknep du kan dela med dig av?
-Humor! Det är bra för skrattrynkorna.

Vilken är din största last?

-Småätande.

Gör du något särskilt för att hålla dig i form?

-Om tiden och vädret tillåter gillar jag att promenera i Stockholm. Vi ska ta tillvara på vardagsmotionen, tycker jag. Men utöver den så tränar jag både spinning och body pump några gånger i veckan.

Vad får dig att må bra?
-Kärlek, sociala möten, god mat och massage då och då -inte nödvändigtvis samtidigt.


Namn:
Kristina Alvendal
Ålder: 37 år
Bor: Stockholm
Gör: Borgarråd i Stockholm
Familj: Gift med Frédéric. Sonen Theo, 1 år och 10 mån.

Läs Kristina Alvendals blogg här!

Fotograf: Jonna Thomasson

Kristina Alvendal, borgarråd i Stockholm, är improveme.se:s nya stjärnbloggare.

Kristina Alvendal, borgarråd i Stockholm, är improveme.se:s nya stjärnbloggare.

Sedan hösten 2006 är Kristina Alvendal borgarråd i Stockholms stadshus.

Sedan hösten 2006 är Kristina Alvendal borgarråd i Stockholms stadshus.

Kristina Alvendal är också ordförande i Stockholms läns polisstyrelse och ledamot i EU:s regionkommitté.

Kristina Alvendal är också ordförande i Stockholms läns polisstyrelse och ledamot i EU:s regionkommitté.

Kristina Alvendal har hektiska arbetsveckor. Hennes bästa skönhetstips är att skratta.

Kristina Alvendal har hektiska arbetsveckor. Hennes bästa skönhetstips är att skratta.

I Kristinas blogg på improveme.se kommer vi få ta del av hennes arbete som politiker i Stadshuset.

I Kristinas blogg på improveme.se kommer vi få ta del av hennes arbete som politiker i Stadshuset.

”Skönhet är ett relativt begrepp som för mig innebär allt från ett leende till ett snyggt nagellack.”

malin.lundblad@improveme.se

2009-11-30 12:09:00


Text:
Publicerad: 30 november, 2009