Värna om din hy

Vi har vid det här laget hört dem nästan alla. Här är dock tipsen som inte alltid får högsta prioritet men som är värda att uppmärksammas.

Skippa dyrgriparna
Lägg inte onödiga pengar på dyr ansiktsrengöring med fina ingredienser i. Den kommer ändå inte att vara på din hud i mer än någon minut. Med andra ord har den inte tid att riktigt göra något.

Använd skydd
Var noga med att UV-skydda även dina läppar. Tillsammans med huden kring ögonen och på bröstet utgör läpparna ett av de områden med tunnast hud på kroppen. Med andra ord är det alltså extra noga att skydda även dem.

Tänk till
Välj hudvård med omsorg. Hur bra är egentligen den där ansiktskrämen du beställer hem från gud vet var? Satsa istället på närproducerat och märken som du vet kan leverera vad de står för. Dr. Hauschka och Weleda är tips på bra och naturlig hudvård.

En riktig godbit för huden

Mörk choklad har visat sig ha en förbättrande effekt vad gäller vår hy. I studier har det visat sig att ett regelbundet intag av mörk choklad både kan göra din hy lenare, mindre irriterad och dessutom mindre känslig vid exponering i UV-ljus.

Less is more
Se upp med innehållet i dina hudvårdsprodukter. Det kan nämligen vara så att de skadar mer än de vårdar. Ju färre ingredienser det är i en produkt desto bättre. Då är det nämligen mindre risk att du reagerar eller att din hy istället blir irriterad av innehållet.

Bildspel: Värna om din hy

Bildspel: Värna om din hy

redaktion@improveme.se

2009-12-29 14:09:00

Publicerad: 29 december 2009

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige