Festligt sotade ögon

En klassiker och ett säkert kort när det drar ihop sig till fest är sotade ögon. Inspireras av Laighton Meesters fesliga ögonmakeup och följ stegen nedan för att fixa en lika snygg själv.

1. Börja med att lägga en bas. Ska du vara riktigt noga börjar du med en fuktkräm och sedan en primer. Efter primern lägger du sedan din foundation; kom ihåg att täcka med concealer innan om det behövs.

Tips! Täck även läpparna med foundation. Då får du en riktigt snygg och jämn bas även på dem. Till sotade ögon är det snyggast att hålla läpparna bara.

2. När det kommer till grunden för själva ögonmakeupen så är en hudfärgad ögonskugga ett bra knep att använda sig av. Vill du ha det lite extra gnistrande ögon till festen byter du ut den naturella ögonskuggan mot en highlighter eller en ljusare ögonskugga och lägger som ett tunt lager över hela ögonlocket och uppåt ögonbrynet.

3. När basen för ögonen är lagd är det dags att lägga grunden för själva sotningen. Den får du bäst till genom att först måla med kajal längs med övre fransraden. Börja med att måla linjen lite tunnare intill ögonvrån och sedan kraftigare ju längre ut med ögat du kommer.

4. Använd dig sedan av en mörkt grå eller svart ögonskugga och lägg längs med kajallinjen. Det går även bra att blanda två färger. Lägg skuggan längs med och uppåt mot ögongloben, för att få till den sotade looken. Hur skarp du vill ha din look väljer du själv genom mängden ögonskugga du lägger på.

5. För att få Leightons snygga look avslutar du med att lägga en guldig skugga högst upp, längs ögonglobens slut. När det är gjort återstår bara att fylla i med kajal längs med insidan av ögat samt att applicera några lager volymgivande mascara

Tips! Avsluta din makeup med ett ljust rosa rouge för att få till en extra fräsch look á la Leighton.

Bildspel: Festligt sotade ögon

Bildspel: Festligt sotade ögon

redaktion@improveme.se

2009-12-30 10:04:00

Publicerad: 30 december 2009

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige