Maten mot acnen

GI-metoden är bäst för dig som vill ha ett ansikte utan finnar.

Huruvida det man äter påverkar förekomsten av acne har länge debatterats, och det har ofta varit fettet som pekats ut som dåligt för hyn.

Men en studie från RMIT University i Australien har istället kommit fram till att en kost med lågt GI och mycket protein kan förbättra huden dramatiskt.
-Kosten har länge trotts vara orsaken till acne och chokladen har utmålats som boven i dramat,
men jag var förvånad över hur lite forskning som utförts inom det här området, säger huvudforskaren dr Robyn Smith i Journal of the American Academy of Dermatology.

Hennes forskning fann att GI-dieten minskade antalet finnar med 50 procent jämfört med den västerländska kosten med högt GI och mycket kolhydrater.

En kost utformad för att motverka acne ska därför innehålla så lite raffinerade kolhydrater som möjligt, och istället fyllas med färsk frukt, grönsaker, fullkorn, magert kött, fisk och skaldjur. GI-metoden tillåter också den klassiska acne-syndabocken choklad -men det ska vara mörk choklad med hög kakaohalt.

Bildspel: Maten mot acnen

Bildspel: Maten mot acnen

[email protected]

2010-01-13 10:56:00

Publicerad: 13 januari 2010

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag