Fixa catwalk-looken

Som makeupartist för ett av världens största modemärken vet Pat McGrath vad hon pysslar med. Nu guidar hon till hur man enkelt fixar den avskalade catwalklooken, steg för steg.

Glänsande hy blandat med friska kinder och ljusa läppar. Detta var några av ledorden när Pat McGrath sminkade vårlooken på Calvin Klein-modellerna. Nu tipsar hon om hur du enkelt kan fixa looken hemma!

1. Basen
Man ska inte vara rädd för att ta i när man vill ha en perfekt bas. Primer, concealer och foundation som avslutas med ett skyddande puder för att hålla alltsammans på plats är att föredra. Mineralsmink är också ett bra tips när man vill få grunden att se naturlig ut.

2. Ögonen

Även om det ser ut som om inga skuggor är lagda i den avkalada looken så har Pat använt sig av bruna toner för att få till en mjukhet kring ögonen. Hemligheten är att jobba med olika bruna nyanser, avslöjar hon. Precis intill övre franskanten lägger hon även en tunn linje eyeliner och avslutar med brun och svart mascara.

Även brynen fixas till
och fylls i med en brynskugga. Pat själv använder sig gärna av Chanel Precision Brow Definer i färgena Taupe och Auburn.

3. Läpparna
För att få till ett avskalat intryck är det är viktigt att hålla läpparna så naturliga som möjligt. För det använder sig Pat oftast av själva foundationen som grund och lägger färefter till ett ljust och naturligt läppglans.

Bildspel: Fixa catwalk-looken

Bildspel: Fixa catwalk-looken

[email protected]

2010-01-19 08:40:00

Publicerad: 19 januari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp