“Så blir vi galasnygga“

improveme.se var på plats på röda mattan under Guldbaggegalan och luskade fram stjärnornas bästa tips för hur man gör sig redo för en glammig fest. Läs kändisarnas knep i bildspelet ovan!

Av Emma Laggar och Malin Lundblad

Alexandra Pascalidou berättar att det bästa sättet att bli redo är

Alexandra Pascalidou berättar att det bästa sättet att bli redo är ”att träffas med sin bästa väninna, ta ett glas champagne, sminka sig samtidigt och lyssna på bra musik.”

Annika Jankell skulle gärna gå och ta en fördrink på Grand Hotell innan en stor gala.

Annika Jankell skulle gärna gå och ta en fördrink på Grand Hotell innan en stor gala. ”Men min sanning är total vardagsrealism. Jag kom hem 20 minuter innan, jag gjorde mitt hår i taxin och jag har fortfarande inte sett i en spegel hur det ser ut.”

Skådespelerskan Eva Röse sminkar sig helst själv, eftersom det är enklast och roligast.

Skådespelerskan Eva Röse sminkar sig helst själv, eftersom det är enklast och roligast. ”Jag tycker om den klassiska looken, som är ganska plain med röda läppar och mycket ögon”, berättar hon för improveme.se.

Designern Bea Szenfelds bästa tips är att fundera ut i god tid vad man ska ha på sig och vilken frisyr man ska ha.

Designern Bea Szenfelds bästa tips är att fundera ut i god tid vad man ska ha på sig och vilken frisyr man ska ha. ”Sen måste man respektera klädkoden. Står det gala, då är det gala.”

Rachel Molin ser till att sova ordentligt innan en stor gala. Att göra sig i ordning går dock snabbt.

Rachel Molin ser till att sova ordentligt innan en stor gala. Att göra sig i ordning går dock snabbt. ”En dusch, lite läppstift, stryka klänningen och lite kallt vatten brukar funka bra som förberedelse”, säger hon.

Petra Medes absolut främsta kom-i-ordning-tips är att anlita en bra sminkös. Själv går hon alltid till makeup-artisten Tove Janzon.

Petra Medes absolut främsta kom-i-ordning-tips är att anlita en bra sminkös. Själv går hon alltid till makeup-artisten Tove Janzon. ”Herregud, det är förfall på gång här innanför”, skämtar Petra om sin sminkning.

För Denise Rudberg tog det sju timmar att bli redo inför Guldbaggegalan. Hennes bästa tips är att inte vara rädd för att tvätta bort allt smink och börja om från början igen om det inte blir bra.

För Denise Rudberg tog det sju timmar att bli redo inför Guldbaggegalan. Hennes bästa tips är att inte vara rädd för att tvätta bort allt smink och börja om från början igen om det inte blir bra.

Lisa Nilsson har en liten necessär med favoritprodukter som hon använt i tio år. Festtipset inför en gala är att

Lisa Nilsson har en liten necessär med favoritprodukter som hon använt i tio år. Festtipset inför en gala är att ”göra någonting riktigt arbetsamt under dagen, för att känna kontrasten när man sitter i baren med ett glas champagne och inte har Ajax på händerna längre.”

Programledaren Jenny Östergren måste fixa sig mycket inför tv-jobbet, så när hon inte jobbar försöker hon undvika det så mycket som möjligt. Därför tog hon hjälp av en duktig kompis som fixade hennes makeup.

Programledaren Jenny Östergren måste fixa sig mycket inför tv-jobbet, så när hon inte jobbar försöker hon undvika det så mycket som möjligt. Därför tog hon hjälp av en duktig kompis som fixade hennes makeup. ”Då kan man bara sitta och ta en kaffe och snacka”, säger hon.

DJ-duon Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick lockade varandras hår och sminkade sig ”fort som fan”. De tipsar om att inte förbereda sig så mycket utan bara köra på.

DJ-duon Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick lockade varandras hår och sminkade sig ”fort som fan”. De tipsar om att inte förbereda sig så mycket utan bara köra på. ”Vi satte på oss de enda snygga klänningarna vi hade i garderoben. Tema 'klä ut sig till tjej', liksom”, säger Rebecca.

Moa Gammels främsta knep är att ha trevligt sällskap och bra musik när man gör sig i ordning.

Moa Gammels främsta knep är att ha trevligt sällskap och bra musik när man gör sig i ordning. ”Och gärna en kompis som kan fixa ens hår. Jag är skitdålig på hår, så det är jätteskönt om någon kan hjälpa mig med det”, säger hon.

Helena af Sandeberg tar på sig ”en jävligt snygg klänning” och dricker ett glas champagne när hon förbereder sig. Håret har hon fått hjälp med av en maskör på teatern där hon jobbar.

Helena af Sandeberg tar på sig ”en jävligt snygg klänning” och dricker ett glas champagne när hon förbereder sig. Håret har hon fått hjälp med av en maskör på teatern där hon jobbar.

Lena Endres bästa tips är att

Lena Endres bästa tips är att ”sova, gå många långa promenader och dricka lite alkohol många dagar innan. Se till att vara pigg och på glatt humör – det är det absolut bästa”, säger hon.

Kvällens stora vinnare Noomi Rapace tycker att man ska

Kvällens stora vinnare Noomi Rapace tycker att man ska ”göra saker som man behöver göra på dagen, och inte lägga så mycket fokus på själva galan”. Hon erkänner dock att hennes metod brukar leda till ”totalt kaos sista timmen”.

De glada vinnarna poserade ihop efter prisutdelningen.

De glada vinnarna poserade ihop efter prisutdelningen.

redaktion@improveme.se

2010-01-26 08:51:00


Text:
Publicerad: 26 januari, 2010