Kinder som glöder

Tipsen som får dina kinder att blossa i vinterkylan.

Majoriteten av kvinnor använder rouge eftersom det är ett oslagbart sätt att se hälsosam och fräsch ut. Att hitta rätt färg och lära sig tekniken är dock viktigt för att få rätt look.

Rätt färg för dina kinder
Använd dig av mormors gamla knep och nyp dig i kinden. Färgen som kinden får är den färg du ska sträva efter att åstadkomma med din rouge.

Hitta rätt formula
Rouge kommer i flera olika former; kräm, mousse och puder. Det gäller att hitta en formula som man känner sig bekväm med. Det finns för- och nackdelar med alla olika typer. Medan man kan åstadkomma ett fint och skirt resultat med puder, kan det också vara svårt att kontrollera mängden. Krämrouge är lätta att arbeta in, men har man fet hud kan de orsaka finnar. Prova dig fram helt enkelt.

Så applicerar du rougen
Efter att du har lagt din bas och grundat med puder, le mot spegeln och applicera rouget i cirkelformade rörelser. Se till att ljuset är bra, för vad som kan se fräscht ut i en dunkel belysning, kan se ut som en krigsmålning ute i dagens ljus. Om du har överdoserat med rougen, använd dig av en bomullstuss och borsta med lätt hand bort den överflödiga färgen.

Bildspel: Kinder som glöder

Bildspel: Kinder som glöder

elina.hasslund@improveme.se

2010-01-28 11:25:00


Text:
Publicerad: 28 januari, 2010