Sminkexperten tipsar

William Värnild är pressansvarig på Make up store och är även med i improvemes Skönhetsråd. Har du några frågor om make up och hudvård? Tveka inte att maila William.

FRÅGA: Jag har klarblå ögon och har läst att man då ska använda sig av bruna toner vad gäller ögonskuggor. Jag har tröttnat på det och vill så gärna lägga en svart sotad makeup men när jag gör det ser mina ögon grumliga och små ut. Har du något tips hur jag ska göra?
SVAR: Använd dig av en mörkbrun skugga och tona med en skugga som innehåller lite pärlemor. Skuggor som gör sig bra för blåa ögon är ”Muffin” och skuggan ”Deadly” från Make Up Store. Vad du sedan kan göra är att lägga pennan ”Vanilla” innanför fransraden för att ge ögat ett lyft. Tona noga och lägg gärna en eyeliner längs med den övre fransraden. Inskickad av: Sara

FRÅGA: Jag undrar om du har något bra solpuder att rekommendera, alternativt brunkräm. Vill helst att solpuder, eller en brunkräm som är matt. Inskickad av: Romeyo
SVAR: Sport Foundation från Make Up store är helt rätt för detta ändamål och ger en naturlig snygg finish. Även Lancôme har en färgad dagcreme som funkar bra. Annars har även Make Up Store en produkt som kallas ’Dual Foundation” som är i puderform som appliceras med en stor puderborste över hela ansiktet sedan avslutar man med en face mist som tar bort eventuellt överskott av puder, så får man en naturlig look som ger en fräsch känsla som håller läge.


FRÅGA: Jag är en 25- årig kille som har ganska lätt att bli röd i ansiktet. Som mest under högstadiet och gymnasiet, sedan dess har jag använt olika täckstift för att täcka det, men har inte hittat någon bra produkt som täcker till 100%. Har du några bra tips för killar som vill täcka sin rodnad med sminkprodukter? Mvh /Igor

SVAR: Antingen kan du använda ”Sport foundation” från Make Up Store som är tunn i konsistensen och täcker lagom mycket med ett tunt lager. Avsluta med ett ofärgat puder för att fixera den så den håller hela dagen. Vad du även kan kika på är ”Kanebo total finish” som täcker något mer, men som är effektiv vid just rodnad.

FRÅGA: Vad är det för sminktrender i vår? /Lisa
SVAR: Mycket matta pasteller och rena baser. Rouge i flörtiga rosa och persikofärgade nyanser. Läpparna kommer vara i fina klara pastell nyanser när det kommer till både läppstift och glans. Men de röda läpparna lever vidare och gör sig bra med en ren ögon make up och en snygg svart eyeliner.

FRÅGA: Vad tycker du att man bör ha som bas i sminkväskan. Det vill säga en standard makeup för vardagsbruk? H/JohannaL
SVAR: ”Cover all mix” och ”Twin gloss peach” från Make Up Store.

FRÅGA: Vet du vilka nagellack som är trendiga till våren och sommaren? Inskickat av: Tyra
SVAR: Blått kommer helt klart att vara en stor trend. Även grönt och sedan kommer detta toppas med antingen ett ”top coat” eller ett ”top coat mat”.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår make up-expert William Värnild.
Ställ din fråga till William Värnild här!

Bildspel: Sminkexperten tipsar

Bildspel: Sminkexperten tipsar

[email protected]

2010-02-01 09:27:00

Publicerad: 1 februari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp