“Våga satsa lite extra“

På meritlistan står modell, designer, skribent och bloggerska. improveme.se har träffat stjärnskottet Ida Pyk för lite skönhetssnack.

Vilket är ditt allra bästa bästa stylingknep när det vankas festligheter?
-Våga klä upp dig. Våga ta på dig vad fan som helst. Våga satsa på 14-centimetersklackarna och glittriga ögonskuggor. Våga satsa på det lilla extra.

Tycker du att det finns någon i Sverige som är bra på att testa nya saker och våga?
-Generellt är väl svenskar lite dåliga på att ta i men det finns definitivt de som vågar stå ut med det lilla extra. Elle-tjejerna Elsa Billgren och Filippa Berg till exempel. Elsa kör på en djärv 50-talsstil och sen har vi Filippa som kör hippie all the way. Och sen Elin Kling förstås som bara är snygg jämt. Däremot tycker jag vi saknar någon som är lite wild and crazy.

När det kommer till smink och trender då. Vad tycker du man ska satsa på då?

-Satsa antingen på ögon eller läppar. Gör du både och kan det lätt resultera i att du ser ut som en stor kaka i ansiktet. Men väljer du att lägga vikt vid antingen eller så blir din look mer fördelsaktig för dig.

Vad är det vanligaste misstaget folk gör när de sminkar sig tycker du?
-Tyvärr så är nog det vanligaste att man inte vet hur man gör och att det då lätt blir lite för mycket. Att folk generellt använder lite för mycket foundation eller lite för mycket läppenna är tyvärr vanligt. Satsa på att förstärka och inte på att förstöra.

Om man bortser från smink och istället ser till det här med hälsa och inre skönhet samt utstrålning. Vad är ditt bästa trick då?
-Självförtroende stärker allt. Tycker du själv att du är snygg så kommer även andra att tycka det. Var nöjd med dig själv, man måste inte vara helt perfekt. Mår du inte bra på insidan så syns det på utsidan.

Många unga tjejer drömmer om att jobba som modell precis som du. Vad har du för tips till dem?

-Jag tror att har du potential att bli modell och går till en agentur så kommer de att se det. Gör de inte det så är det synd men då kanske det finns andra jobb. Vad du än gör så skicka inte in bilder med bröst upptryckta till näsan för det hjälper inte. Ska du skicka in bilder så är det nada som gäller. Inget smink, ingenting. Helt rena bilder. De kommer se om du har potential.

Är det ofta du upplever fördomar om branschen och om yrket som modell?
-Det finns ju väldigt mycket fördomar om branschen och de flesta är sanna och de flesta är inte sanna. Det finns till exempel mycket fördomar om att modeller skulle vara dumma. De flesta modeller är typ 15 år och de handlar inte om att man är dum, man är bara ung. Och det är något helt annat.

Namn: Ida Pyk
Ålder: 24 år
Bor: Stockholm
Gör: Modell och designer
Blogg: Elle.se/bloggar/ida-pyk.aspx
Aktuell: Visar upp sin kollektion i projektet “Årets Rookie“ i samarbete med Svenska Moderådet 19 till 22 februari på Galleri So Stockholm.

Bildspel: “Våga satsa lite extra“

Bildspel: “Våga satsa lite extra“

redaktion@improveme.se

2010-02-16 13:09:00


Text:
Publicerad: 16 februari, 2010