Färg på ett ögonblick

Blåa, bruna eller gröna ögon? Med rätt nyanser framhävs ögonfärgen och ger en mer intensiv blick.

Ögonkontakt
Förvandla din blick till dramatiskt intensiv. Framhäv tunga partier eller förminska dem, med rätt färger och teknik är allt möjligt. Det är din ögonfärg som skall framhävas och inte ögonskuggan. Det krävs övning för att få till en perfekt ögonmakeup men gör det enkelt för dig genom att reglera mängden skugga på penseln, ju mindre i taget desto bättre.

Vilken färg bör jag ha?
Ljusa nyanser lyfter fram medan mörkare färger förminskar och kan ändra formen kring ögonpartiet. Det snyggaste sättet att få till en intensiv blick är att använda sig av flera skuggor i matchande nyanser. Grunda med en ljus basskugga över hela ögonlocket. Därefter lägger du mellantonen längs globlinjen och sudda upp mot ögonbrynet. Avsluta med den mörkare nyansen. Börja i yttre ögonvrån och sudda in mot ögonlocket längs globlinjen.

Nyans efter ögonfärg
Välj färg efter din hudton och ögonfärg. Med rätt nyanser på ögonskuggan förstärks dina ögon. Samspel mellan skugga och ögonfärg ger en naturlig look med en klarare blick. Tänk på att inte välja färger som matchar din egen ögonfärg, då är risken stor att du ser för målad ut.

Miniguide
Blå ögon passar bäst i nyanser som beige, brun och sand.
Gröna ögon framhävs bättre av alla toner med röd bas, som exempelvis lila, vinrött och brunrött.
Bruna ögon är nyanser i grått, blått och grönt ett bra val.
Källa: Make Up! av Max Söderberg och Maria Wigur

Bildspel: Färg på ett ögonblick

Bildspel: Färg på ett ögonblick

elina.hasslund@improveme.se

2010-02-23 12:19:00


Text:
Publicerad: 23 februari, 2010