Twiggy-stilen är tillbaka

Så fixar du enkelt den Twiggy-inspirerade ögonmakeupen.

1. Börja med att grunda hela ögonlocket med en ljus ögonskugga. Var noga med att svepa ögonskuggan ända upp till ögonbrynet.

2. För att färstärka ögonglobens linje kan du använda dig antingen av en mörkare skugga, att lägga precis intill ögonglobslinjen, eller en mörk penna. Använder du pennan blir linjen något starkare och det kan hända att du måste sudda ut den något och kanske även bättra på med en skugga över.

3. Skippa eyelinern och satsa istället bara på fransar. Det kan vara lättast att jobba med enstaka lösfransar om man inte är van att sätta dit en hel rad själv. Men var inte rädd för att satsa lite. Både på över- och underraden är det som gäller om du vill åt twiggy-looken.

4. Var dock noga med att inte fästa fullt så många fransar på underraden som på överraden då det kan bli alldeles för markant. Testa dig fram så ser du när det räcker. Men en tumregel är att köra något fler upptill och färre och glesare undertill.

5. Avsluta med att försiktigt svepa med en riktigt svart mascara över både dina egna fransar och de pålimmade läsögonfransarna. Brynen kan du antingen lämna helt naturliga eller fylla i och förstärka något med en penna eller brynskugga.

Bildspel: Twiggy-stilen är tillbaka

Bildspel: Twiggy-stilen är tillbaka

[email protected]

2010-03-29 12:46:00

Publicerad: 29 mars 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp