Makeup-artisten svarar

William Värnild är pressansvarig på Make up store och är även med i improveme:s Skönhetsråd. Har du några frågor om make up och hudvård? Tveka inte att mejla William.

FRÅGA: Jag har fet hy, inte överfet men normalfet hud som gärna vill glänsa extra mycket efter ett par timmar med smink. Har testat shinestopper och primer, men de fungerade varken med min förra återfuktare eller min nuvarande som dessutom innehåller silikon, dvs primern och återfuktaren slår ut varandra. Vill testa det nya perp+prime pudret från Mac men ville höra om du har något tips. Inskickad av: Sandra
SVAR: Till att börja med kanske du ska se över din dagliga hudvårdsrutin? Så du får en jämn balans i huden. Jag varmt rekommendera en skonsam rengöring som reglerar talg och sebum. Undvik att använda produkter för mycket alkohol i då dessa kan torka ut huden och göra att den börjar överproducera.
Det kan vara bra att använda sig av en gelé som går snabbt in i huden och som inte kladdar. Sedan kan man använda sig av en foundation som är gjort för att hålla sig matt länge. Och grunda innan med en produkt ifrån Make Up store som heter ”T zone”.

 
FRÅGA: Jag undrar kan man gå på en makeup-kurs hos Make up store? Inskickad av: Nosa

SVAR: Det kan man göra. Våra klassiska kurser finns för 495 kr (om man önskar få en grundläggande kurs och sedan plocka ut produkter för samma värde). Vad jag kan rekommendera är att gå in på www.makeupstore.se och sedan gå till fliken som heter ”kurser” där kan du enkelt boka en kurs och läsa om vad varje kurs innehåller.

 
FRÅGA: Jag har mörkbruna ögon och varje gång jag lägger på kajalpenna för att få lite ändring på mitt smink så känns det alltid som att det blir otroligt kletigt precis under ögonen (vid de nedre ögonfransarna) Jag har försökt att inte skratta så mycket när jag har det eftersom mina ögon stängs ihop så mycket när jag gör det att ibland så ser jag ut som (inte för att vara taskig, kan inte beskriva det på något annat sätt) en kines. Min fråga är om det finns något jag kan göra så att det inte ser så utkletat ut under ögonen? Inskickad av: Mirela
SVAR: Vad man kan göra är att använda sig av en torr produkt och en snedskuren pensel och lägga som en tunn eyeliner eller kajal. Se till att grunda med en eye primer innan som gör att skuggan fäster och håller sig på plats. Om du vill fortsätta använda dig av penna då ska du se till att använda dig av en penna som är torr och inte för cremig.

 
FRÅGA: Jag vill fråga om mörka ringar, blåa blodkärl och djupa veck under ögonen -hur kan jag förbättra eller dölja det?. Och hur kan jag få volym i läpparna? Hur kan jag sminka näsan så att den ser mindre ut? Hur plockar man ögonbryn, har ni mallar på make up store.
Inskickad av: Bahia

SVAR: För att dölja mörka ringar så kan jag varmt rekommendera vår ”Cover all mix” som gör sig utmärkt för detta ändamål minst sagt. Om du har djupa veck under ögonen så föreslåR jag att ta ett tunt lager med Make up stores ”quick fix” som fyller ut och jämnar till.

Om man vill ha volym till läpparna så kan man antingen använda sig av ”Lip Plump extrem” från Mus. Eller så kan man lägga en läpppenna och sedan läppstift, men lämna området i mitten av läppen något ljusare genom att ta ett ljusare stift. Det ger en optisk känsla och läppen ser större ut. Som avslut så lägger man sedan ett högblankt gloss på detta.
 
Vi har inga mallar men vi har väldigt bra kurser där man får lära sig plocka och forma sina bryn och den kursen kostar 145 kr. Kan även ge lite förhandsinformation att i nästa nummer av M magazine (Make Up Stores egen tidning) så kommer en bryn-skola. Jag vet att det finns mallar för bryn men man ska vara medveten om att alla har olika form på sina ansikten så man ska inte förlita sig för mycket på en mall.
 
FRÅGA: Jag får så torra läppar av läppstift. Varför? Och hur gör jag för att hålla dem fuktiga med läppstift på? Inskickad av: Nea
SVAR: Det finns en rad olika stift och alla fyller olika funktioner så att säga. Det finns dem som är mer matta som täcker väldigt väl och sedan finns det dem som är såkallande ”sheer” som egentligen mer eller mindre bara ger en svag nyans med glans. Det finns även krämiga läppstift och som täcker bra vilket är den sorten du förmodligen bör ha.
 
Börja med att använda dig av ”lip care mix” från Make Up Store. Det är en kur för läpparna med peeling inpackning och balsam för läpparna. Om du är väldigt torr kan du också använda dig av en varm, fuktig handduk som du skonsamt drar på läpparna. Därefter applicerar du vanligt vaselin eller en fukt balm för läpparna.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår make up-expert William Värnild.
Ställ din fråga till William Värnild här!

Bildspel: Makeup-artisten svarar

Bildspel: Makeup-artisten svarar

[email protected]

2010-05-03 12:32:00

Publicerad: 3 maj 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp