Få ordning på sminket

Oreda i makeupväskan? Så organiserar du dina skönhetsprodukter.

Det är lätt att det blir rörigt i sminklådan eller sminkväskan, med smuliga puder, kladdiga skuggor och läppennor utan lock.

Men att inte sortera makeup-produkterna kan leda till att bakterier sprids och produkter förstörs eller torkas ut för tidigt. För att inte tala om hur otrevligt det är att sticka ner fingrarna i en makeupväska som innehåller ett söndersmulat rouge.

Så här gör du för att få ordning på sminket:

Sortera efter kategori
Det enklaste är om du lägger mascaror för sig, skuggor för sig, läppstift för sig och så vidare. På så sätt blir det lättare att hitta produkterna och enklare när du ska sminka dig. Du kan till exempel köpa en besticklåda att dela upp sminket i.

Göm undan parfymerna
Parfymer ska stå svalt och mörkt. Står de i solljus kan värmen förstöra ingredienserna och doften. Ställ därför undan pafymflaskorna i en låda eller ett skåp.

Sköt om verktygen
Borstar och penslar förstörs lätt om de får ligga fritt i en låda eller väska tillsammans med sminket. Bäst är om de får stå med borsten uppåt. Alternativt kan du ha dem i plast- eller tygfodral. Se också till att rengöra dem ungefär varannan vecka.

Bildspel: Få ordning på sminket

Bildspel: Få ordning på sminket

[email protected]

2010-05-04 12:08:00

Publicerad: 4 maj 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp