Makeup-artisten tipsar

William Värnild är pressansvarig på Make up store och är även med i improveme:s Skönhetsråd. Har du några frågor om make up och hudvård? Tveka inte att mejla William.

FRÅGA: Snart dags för studentbal för mig och jag behöver sminktips som jag kan fixa själv!
Min klänning är grön och blå skimrande och framhäver mina ögon. Jag skulle vilja ha en rockig sminkning men svagt röda läppar och lite mörkt svart/silver skuggat runt ögonen kan man ha rouge ovan på det för jag vill gärna ha färg på kinderna men inte vara översminkad?. Med Vänlig Hälsning Zara

SVAR: Det kan man absolut ha och vad som kan vara viktigt att ha i åtanke är att man verkligen tonar ut sina skuggor så det inte blir hårda kanter utan att skuggorna tonas in i varandra.

 
FRÅGA: Jag är en 19-årig tjej med blandhy och mitt största problem är att min hy äter upp mitt smink på bara några timmar (det spelar ingen roll om jag har flytande eller puderfoundation). Huden blir fet och glansigt, vilket gör att jag känner mig väldigt ofräsch. Finns det något jag kan göra åt detta? Tvättar mig noga morgon och kväll. Inskickad av: Johanna
SVAR: Vad man kan göra är att man använder sig av en rengöring som är framtagen för att reglera just talg och sebum-produktionen så den hamnar i balans.  En del av dessa rengöringar innehåller en liten mängd alkohol vilket nödvändigtvis inte behöver vara negativt för huden utan kan hjälpa till att återbalansera hudens naturliga PH-värde. Sedan finns det speciella produkter som fungerar lite som en primer men som verkar matt görande på samma gång en produkt som är bra för detta ändamål är Make Up Stores T zone.

 
FRÅGA: Jag har problem är svarta porer på näsan och röda partier runt näsvingarna, kan man undvika detta?

SVAR: Vad man kan göra är att använda sig av en djuprengörande lermask som man använder just på näsan två till tre gånger i veckan. Man låter masken verka i tio till femton minuter. Om det inte blir bättre rekommenderar jag dig att besöka en salong där dem ångrar din hud genomför en peeling och sedan klämmer ut dem orena porerna och sedan lägger en mask. Man ska undvika att klämma själv då fula ärr och sår kan uppstå.

 
FRÅGA:  Jag ska gifta mig i sommar och funderar lite på smink. Vad tycker du är för- och nackdelar med att sminka sig själv? Vad kostar det att hyra en make up-artist? Kan man hyra någon från Make up store?
SVAR: Fördelen är att man håller kostnaden nere och nackdelen är att det kanske inte blir lika fint om man gör det själv såvida man inte är väldigt duktig på att sminka sig själv och känner sitt ansikte väl. Fördelarna är många man spar tid, slipper onödig stress, man får bra produkter och en make up som håller hela dagen, man kan absolut boka en brud make up på Make up store i alla våra butiker. Då ingår prov make up och man får produkter för cirka 500 kr och själva makeupen kostar 1495 kr totalt, vilket är ett väldigt bra pris. Bokar man genom en etablerad bra make up artist som frilansar kan prislappen bli en helt annan. Gå gärna in på www.makeupstore.se och läs mer om våra kurser.

 
FRÅGA: Jag får aldrig finnar förutom på sommaren. Vad beror det på? Jag börjar fundera på om det är sminket? Använder budgetprodukter både foundation och puder. Kan de spela någon roll? Tacksam för svar.
SVAR: Det kan bero på att man svettas mer under sommaren och det i sin tur kan leda till att porerna täpps igen snabbare än i vanliga fal. Dyrt smink behöver inte alltid vara bäst men satsa på bra hudvård när det kommer till rengöring, dagkräm och ögoncreme samt en bra make up-bas så kan du absolut sedan lägga lite mindre pengar på fler skuggor och rouge och läpp produkter.

 
FRÅGA: Tips på nyanser på ögonskuggor till den vita studentklänningen?

SVAR: Micro shadow Charity, Velvet, Muffin och Deadly är fyra måsten absolut. 

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår make up-expert William Värnild.
Ställ din fråga till William Värnild här!

Bildspel: Makeup-artisten tipsar

Bildspel: Makeup-artisten tipsar

[email protected]

2010-05-19 08:11:00

Publicerad: 19 maj 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp