Kicks öppnar nätbutik

Den 25 augusti lanserar Kicks sin nätbutik med över 200 varumärken och cirka 10 000 produkter i sitt sortiment. Kicks blir Sveriges första auktoriserade nätåterförsäljare av exklusiva varumärken som bland annat Clinique, MAC, YSL, Lancôme och Biotherm.

I samband med presentationen av Kicks nya nätbutik bjöds två representanter in från två av världens främsta leverantörer av skönhetsprodukter -L’Oréal och Estée Lauder Companies, för att diskutera problematiken med den oauktoriserade handeln på nätet.
–  Det känns viktigt för oss, som den ledande skönhetskedjan i Norden, att aktivt ge oss in i
debatten kring den oauktoriserade e-handeln. I första hand så vill vi att informationen ska fungera som en ögonöppnare för alla som inte känner till det utbredda problemet och samtidigt belysa vikten av säker e-handel från auktoriserade återförsäljare. Vi värnar om de varumärken vi säljer och att kunderna ska få uppleva de riktiga produkterna, med rätt kvalitet, istället för kopior eller produkter med osäker härkomst, säger Kicks vd Pontuz Bjelfman.

Kicks arbetar för att undvika att oseriösa aktörer tar sig in i handeln.

-Vi arbetar målmedvetet för att förhindra att oäkta produkter tar sig in på marknaden. När det
krävs så tar vi till juridiska åtgärder mot distributörer av förfalskade varor. Vi vill gärna bli informerade av våra kunder om alla sammanhang där de stött på exempelvis oäkta produkter, så att vi aktivt kan arbeta för att stoppa denna handel, säger Stevan Lind, General Manager för Estée Lauder Cosmetics A/S.

Det är viktigt som konsument att vara uppmärksam, för var kommer produkterna ifrån om de inte kommer från ursprungsleverantörerna?
-Produkterna kan ha förvärvats på olika sätt. Ofta är det restpartier som säljs vidare men det kan även röra sig om stulna varor eller rena kopior. När man arbetar med exklusiva produkter ska man komma ihåg att det ständigt finns ett intresse för att förvärva eller kopiera dessa produkter samt att det alltid finns en marknad för dem, säger Niels Westerbye Juhl, General Manager Scandinavia för L’Oréal Luxury Products Division.

Det finns möjlighet att handla via Kicks webshop för att sedan hämta upp leveransen i någon av Kicks 137 butiker runt om i Sverige, men det fungerar lika bra att beställa produkterna till direkt hem mot porto.

Bildspel: Kicks öppnar nätbutik

Bildspel: Kicks öppnar nätbutik

[email protected]

2010-06-15 12:29:00

Publicerad: 15 juni 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp