Fixa din egen brudmakeup

Festliga sommarbröllop är hett på tapeten och vem vill inte vara den finaste bruden på sin stora dag? William Värnild från Make up store guidar dig till den perfekta brudsminkningen.

Det finns egentligen inga regler för hur man måste se ut eller vilka färger man ska bära, men efter att ha sminkat ett 100-tals brudar är jag säker på min sak. Viktigast av allt är att man känner sig bekväm och att man bär en makeup som man kan titta tillbaka på när man ser sina bröllopsfoton och vara stolt. Bröllopssminkningen ska förstärka ens egna drag och personlighet. Den ska bäras upp med stolthet och nyanserna ska vara i harmoni med varandra.
 
Guiden till den perfekta brudsminkningen
1. Ett par dagar innan börjar du med att preparera huden med fukt i form av en fuktmask. 1-2 gånger i veckan räcker och välja gärna en variant som innehåller vitamin c som tillför huden rikligt med fukt och lyster.

2. Innan du lägger på din foundation applicerar du en primer. När du väljer foundation är det viktigt att välja en produkt som inte är oljebaserad och som håller sig matt hela dagen. För att fixera basen sveper du över ett tunt lager puder som gör att basen sitter längre.

3. Dags för brynen och för att få en snygg form kan jag varmt rekommendera att besöka någon av Make Up Stores butiker för att snabbt och enkelt få brynen plockade. För cirka 150 kronor får du en snygg form som du bara håller efter sen. Brynen ramar in och ger ögat och ansiktet ett märkbart lyft, därför är de viktiga.

4. Innan du lägger dina ögonskuggor ska du applicera en eyeprimer som fäster och fixerar pigmenten i din ögonskugga. Välj nyanser som markerar och ramar in, men undvik svart eller för hårda färger som lätt kan bidra till att du ser trött ut i slutet av kvällen. Bra skuggor som jag rekommenderar inför den stora dagen är Make Up Stores ögonskuggor som heter: Muffin (perfekt bas skugga), Velvet( utmärkt för globlinjen) och Deadly som man lägger längs med fransraden och även på den undre fransraden.

5. En lösfrans som ger ögat ett snyggt och smakfullt lyft (perfekta fransar för detta ändamål är fransen Miss, Doll, Lady). Därefter målar du mascara. Det blir som ett extra klister så fransen sitter bättre.

6. För den som vill ha en intensiv och mer markerad blick kan man lägga en vattenfast ögonpenna innanför fransraden både upptill och nertill.

7. Läpparna grundar man noga med ett fuktbalsam innan man markerar läpparna med läppenna. Markeringen gör att läppstiftet inte flyter ut. Därefter lägger du på läppstiftet och avslutar med ett transparant gloss.

8. För att bevara det vi idag valt att kalla lyster eller glow så appliceras rouge, och då gärna i en nyans med lite skimmer i. Två rouge jag rekommenderar för detta är rouget ”Fresh” eller ”Lush”, båda från Make Up Store. Och som avslut sprayar man med en face mist över sin make up för att ta bort överskott av eventuellt puder, samt fixerar basen och skuggorna ytterligare.

Tips! Använd dig av en vattenfast mascara, vattenfast ögonpenna och ett longlasting läppstift eller gloss.

Bildspel: Fixa din egen brudmakeup

Bildspel: Fixa din egen brudmakeup

[email protected]

2010-06-15 14:19:00

Publicerad: 15 juni 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp