Så blir du bra på bild

Stjärnfotografen Bingo Rimér tipsar i sin blogg om hur man tar bättre semesterbilder. Här är hans bästa knep för hur du blir bra på bild!

Stå inte i direkt solsken
Står du med solen i ögonen tvingas du kisa och ser rynkig ut på bilden, som dessutom får ett hårt och inte särskilt smickrande ljus. Det är bättre att du ställer dig i skuggan, där ljuset är mjukare.

Undvik att luta huvudet bakåt
Bilder som tagna så att man ser ditt ansikte underifrån är sällan smickrande, och det är just det som händer när du lutar huvudet bakåt. “Jag brukar säga att man fotar snorkråkorna med huvudet allt fö rmycket vinklat bakåt“, skriver Bingo Rimér.

#IMG2-L#Böj ner hakan
Om du istället lutar huvudet lite framåt blir du snyggare på bild. “Ansiktet kommer bättre till sin rätt om man böjer hakan lite ner“, skriver Bingo.

Använd blixten
Blixten är inte bara till för att användas när det är mörkt. Den kan med fördel användas även i solljus, för att du ska se fräschare ut på bild.

Tänk på hållningen
Vill du bli snygg på bild gäller det också att sträcka på ryggen ordentligt, istället för att se ut som en hösäck. Med rak rygg ser du stolt och snygg ut.

Läs hela fotoskolan här!

Bildspel: Så blir du bra på bild

Bildspel: Så blir du bra på bild

Bingo Rimér

Bingo Rimér

[email protected]

2010-06-29 13:26:00

Publicerad: 29 juni 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp