Håll dig fräsch i hettan

Det negativa med det fina vädret är att det ofta kan bli klibbigt och svettigt. Därför har vi samlat ihop de rätta tipsen för en svettfri sommar.

1. Sommaren är inte bara härlig utan också svettig. När högtrycket ligger över hela landet är det många som behöver extra hjälp för att svalka av kroppen. Så här tar du dig igenom sommaren med mindre svett och mer själv-förtroende:

2. Ha med dig våtservetter i handväskan så du kan fräscha till dig var du än är och passa på att vaska dig under armarna när du besöker toaletten.

3. Val av färg på dina kläder kan avslöja mer än du tror. Svett syns inte lika tydligt på mörka plagg som på ljusa. Välj även kläder som inte sitter åt.

4. Köp en deodorant med antiperspirant som du använder varje morgon efter morgonduschen. Svettas du jättemycket fungerar ”Absolut torr” som säljs på Apoteket. Fungerar fint för fötter, handflator och armhåla.

5. Välj rätt material på dina kläder. Bomull andas och gör att du inte blir lika varm. Se upp för syntetmaterial som polyester och akryl i sommarhettan.

6. Genom att variera skor slipper du den sura odören som lätt dyker upp om du använder ett par skor ofta. Det finns även produkter som är anpassade för att förinta stanken av fotsvett i pjucken. Undvik syntetskor som gör att fötterna inte andas och välj 100 procent bomullsstrumpor.

Bildspel: Håll dig fräsch i hettan

Bildspel: Håll dig fräsch i hettan

[email protected]

2010-07-20 13:30:00

Publicerad: 20 juli 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp