Så hittar du rätt nyans

Rätt färg på läppstiftet har större betydelse än du tror. Det kan göra underverk för din outfit – uppklädd som nerklädd. Vi tipsar om hur du går tillväga.

Genom att välja ett läppstift i en nyans ljusare än din ursprungliga läppfärg definierar du dina läppar och ger dina ögon lite mer uppmärksamhet. Ljushyade klär bäst i beigebruna och rosa nyanser. Mörkare hudtoner klär fint i aubergine. Det viktigaste är att hitta ett naturligt och matt läppstift. Väljer du en läpprodukt som är för ljust kommer dina drag att försvinna.

Ett av det första man lär sig som make up-artist är att färgen på läpparna skiljer sig från person till person. Bara för att din vän har ett snyggt läppstift kan du inte ta för givet att det ser lika bra ut på dig. Hennes nyans kan se helt fel ut på dig.

Du hittar rätt färg genom att använda läpparnas mittenparti. Testa läppstiftet i dagsljus för bäst resultat. Leta även efter en nyans som passar när du är lite solbränd, eftersom läpparna också blir mörkare då.

Varje säsong bjuder på olika läpptrender och bara för att du passar bra i en diskret rosabeige nyans betyder inte det att du inte kan ha en djupt vinröd färg. Applicera ett lager neutralt läppstift och lägg på ett tunt lager av den nyans som faller dig i smaken. Galna färger kan lätt anpassas för att passa just dina läppar så bra som möjligt.
Källa: Glamour

Bildspel: Så hittar du rätt nyans

Bildspel: Så hittar du rätt nyans

[email protected]

2010-07-21 09:56:00

Publicerad: 21 juli 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp