Snygg eller arbetslös

Snygg, ung och smal – då har du bäst chanser på arbetsplatsen. Den något deprimerande slutsatsen har en ny undersökning nått.

Att vara snygg lönar sig i karriären -både på anställningsintervjun och i jobbet.

Tidningen Newsweek har utfört en stor undersökning om hur utseendet påverkar ens karriär. Den visar bland annat att 57 procent av arbetsgivarna tror att det är svårare att få jobb om man är oattraktiv, hur kvalificerad man än är. 68 procent tror också att utseendet påverkar hur ens arbetsinsats bedöms på arbetsplatsen. Utseendet är till och med viktigare än vad man har för utbildning.

Drygt hälften av arbetsgivarna anser också att man bör spendera lika mycket tid och pengar på att se bra ut som på att slipa på sitt CV. Ett vackert yttre är en fördel, framför allt för kvinnor -och de vinner på att klä sig på ett sätt som framhäver figuren, anser arbetsgivarna i studien.

Helst ska man också se ung och slank ut, om man får tro undersökningen. Är man väldigt överviktig eller ser äldre ut än man är får man svårare att bli anställd, enligt en majoritet av de tillfrågade.

Bildspel: Snygg eller arbetslös

Bildspel: Snygg eller arbetslös

[email protected]

2010-07-21 12:00:00

Publicerad: 21 juli 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp