De rätta hudknepen

improveme listar de rätta knepen till en strålande hud.

Ät mer grönt på tallriken
Genom att äta mer grönsaker kan du minska halten miljögifter i kroppen markant. Du får även i dig viktiga vitaminer, kostfibrer och mineraler som du behöver för att må bra. Exempelvis så innehåller en portion spenat halva dagsbehovet av både kalium och folat. B-vitamin är toppen för hud, naglar och hår så se till att ät en banan eller två varje dag.

Skippa sockret
Svenskar äter alldeles för mycket socker. Försök att dra ner på allt vad socker heter, det är inte bra för vikten, tänderna och kan skada kollagenet som i sin tur skada din hud.

Låt bli att pilla
Genom att klämma finnarna i ansiktet kan du orsaka ärr som kan vara svåra att ta bort. Och om du nu måste klämma, använd en pappersbit och undvik att pilla med naglarna.

Stressa mindre
Ett råd som inte är lika lätt att följa alla gånger. Men tyvärr åldras både du och din hud fortare av stress. Ett bra tips är att börja med yoga, det får kroppen att koppla av och ökar blodcirkulationen.

Håll en jämn fuktbalans
Din hud behöver massor av fukt under vinterhalvåret. Du kan tillföra fukt med hudkrämer av olika slag men glöm inte att dricka vatten. Ha med dig en vattenflaska i väskan.

Sluta med jojo-dieterna
Att jojobanta är något bland det värsta du kan utsätta din kropp för. Det stressar kroppen och huden, dessutom går du aldrig ner i vikt. Snabba viktminskningar kan också skada cellerna på sikt.

Bildspel: De rätta hudknepen

Bildspel: De rätta hudknepen

[email protected]

2010-08-03 13:36:00

Publicerad: 3 augusti 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp