Fräsch hud på ett kick

Sex hudvårdsknep som fungerar året om oavsett årstid.

Solskydd året om
Även om det är strålande sol, eller snöblask och regn bör du smörja in dig med solskyddsfaktor för att skydda huden mot solens skadliga strålar. Slå två flugor i en smäll och satsa på en foundation med spf. Nu på sommaren krävs det dock en rejäl solskyddsprodukt med hög faktor.

Tvätta som ett proffs

Under sommaren behöver din hud fukt för att inte torka ut av solen. Genom att massera in din rengöringsprodukt blir du av med smutsen samtidigt som du återfuktar huden.

Fukt
Sitter du långa dagar framför datorn bör du ha en fuktspray bredvid. Spraya och huden får en uppfräschande dusch.

Rena fingrar i burken

Att stoppa ner skitiga fingrar i dina skönhetsprodukter är inget att rekommendera. Bakterier frodas och kan ge hudproblem som finnar och kvisslor. Tvätta därför händerna innan du rör ditt ansikte eller masserar in dina produkter.

Skippa godiset
Har du irriterande finnar som aldrig vill försvinna kan socker vara en anledning. Hoppa över sockret ett par veckor och se efter om det blir någon skillnad.

Hitta rätt i hudvårdsdjungeln
Fel hudvårdsprodukter kan ge tråkiga konsekvenser i form av hudproblem. Unna dig därför en ansiktsbehandling på en salong där hudteraupeten analyserar din hud. Då får du reda på vilken hudtyp du har och slipper på det sättet slänga pengarna i sjön.

Redaktionen
Publicerad: 5 januari 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp