“Deppig utan träning“

Den forna supermodellen Emma Wiklund, 41, har uppfyllt en av sina drömmar. Nämligen att skapa sitt eget hudvårdsmärke vid namn "Emma S". improveme fick en pratstund med en av 90-talets största stjärnor.

Berätta om din egen hudvårdsserie Emma S?
– Det har länge varit en hemlig dröm att göra något eget och just hudvård hade jag funderingar på redan under mitten av 90-talet. Men eftersom jag inte bodde hemma och varken hade tid eller erfarenhet för att göra något i helt egen regi så blev det inte av. Idén kom upp av min egen erfarenhet av hudvård. I början av 90-talet när jag var modell så kunde man inte retuschera bilder så som idag och därför var huden direkt avgörande om jag fick jobb eller inte. Det gjorde mig ganska nojig och noggrann.

– Under perioder fick jag ändå problem och träffade därför en dermatolog i Paris som hänvisade mig till att använda produkter som jag kunde hitta på franska apotek. Inte de dyraste, men säkra och beprövade ämnen. Produkterna kom dock oftast i trista förpackningar utan stil eller doft. Med Emma S. har jag tagit fram en hudvårdsserie om verkligen fungerar och ger resultat i personliga och rena förpackningar med otrolig hudkänsla och fräscha dofter till ett inte för högt pris! Hudvård behöver inte vara dyrt för att vara bra. Det vet jag och många andra modeller och skådespelare som verkligen är beroende av att ha fin hy.

Serien heter Emma S, men du heter Emma Wiklund, hur kommer det sig?
-Som modell i Paris hette jag Sjöberg, ett namn som absolut ingen kunde uttala i Frankrike. Därför var mitt modellnamn helt enkelt Emma S, så det plockade jag upp. Dessutom var det kul att det blev Emmas…som mitt eget.

Vem riktar sig produkterna till?
-Fuktserien och rengöringen är riktade till alla åldrar medan ageless-serien är för 30+. Alla produkter är hudirritationstestade med mycket gott resultat och passar en normal hud. Ageless-serien är dessutom testad i en oberoende studie som visade att den har bevisad effekt att både minska fina linjer och öka fukthalten i huden, något som är oerhört viktigt för att motverka hudens åldrande

Kan du berätta om processen kring Emma S?
-Jag har samarbetat med CCS -ett svenskt läkemedelsföretag med 30-års erfarenhet av hudvård. Jag har förklarat för dem vad jag ställer för krav på tex. en daglig fuktighetskräm -den ska gå lätt in i huden, inte klibba, bevara fukt hela dagen, kännas behaglig och fungera bra under make-up. Jag har skickat upp olika referenser på känsla, doft, effekt med mera och de har tagit fram flera olika förslag och förklarat vilka råvaror som har använts. Jag har testat och till slut godkänt. Inga av produkterna innehåller parabener eller mineraloljor. Produkterna är inte heller testade på djur.

Förpackningarna är väldigt fina med kortare citat, är det citat från dig?
-Det är helt och hållet mina citat som jag tycker känns både informativt, men även mycket humor. Jag gillar att man blir glad av en förpackning.

Har du någon favoritprodukt i Emma S som du är extra stolt över och varför?
-Oj vad svårt, men jag brukar nämna ”Enzyme peelingen” som är en riktigt effektiv och bra produkt som verkligen ger bättre hy. Det är inte många som använder en kemisk peeling idag, men jag har gjort det i flera år och det har verkligen hjälpt min hy att få lyster och bli klar. Den är dock väldigt aktiv och känns när man använder den. Det är en kräm som du smörjer in i ansiktet, låter den sitta en minut, skölj av med vatten och torka ansiktet. Produkten tar bort döda hudceller på ytan och djupet. Du kan bli lite röd efteråt, men det lägger sig och sen ser du verkligen skillnaden. Lenare, mjukare och mer lyster.

Hur viktig är träningen för dig?
-Mycket viktig. Om jag inte tränar blir jag deppig. Dessutom är det världens bästa skönhetstips att röra på sig och få igång cirkulationen, svettas ut lite och få fin hy. När jag hade viktiga fotograferingar såg jag till att ta ett jogging pass innan om det gick för att ser riktigt bra ut i hyn.

Vad tränar du och hur ofta?

-Jag tränar ca 3 gånger i veckan när jag hinner. Helst 2 gånger med en PT och då blir det mycket funktionell träning med Kettelbells. Superhård träning som är bra för hela mig. Sedan försöker jag springa en eller två gånger. Träningen lägger jag tidigt på morgonen, gärna kl. 7 för att orka med resten av dagen. På kvällen och eftermiddagen är det familjen som gäller och jag är alldeles för trött för att träna.

Hur stressar du ner i hektiska perioder?
-Att boka av allt som inte är måsten. Jag tackar nej och åker ut till landet med familjen. Jag börjar alltid gäspa redan vid avfarten till Ingarö.

Vad har du mer på gång förutom att du lanserar Emma S?

-Oj, just nu hinner jag inte något mera än Emma S, men jag vill att Emma S ska växa både i sortiment och vem vet -kanske till andra affärsområden och marknader. Det är väldigt kul att göra något helt själv och ha full kontroll istället för att låna ut sitt namn och ansikte som tidigare.

Ålder: fyller 42 i september
Bor: Vasastan i Stockholm
Familj: Make Hans och barnen Tyra 9 och Elis 7
Aktuell med: En helt egen hudvårdsserie – Emma S. som kommer att säljas från och med torsdagen den 9e september på Åhlens.

Klicka vidare för fler bilder på Emma Wiklund.

Klicka vidare för fler bilder på Emma Wiklund.

Här är den kompletta serien – Emma S.

Här är den kompletta serien – Emma S.

Emma fyller 42 i september och har tagit hand om sin hud genom åren.

Emma fyller 42 i september och har tagit hand om sin hud genom åren.

Emma har tidigare suttit i styrelsen för klädkedjan Lindex.

Emma har tidigare suttit i styrelsen för klädkedjan Lindex.

Emma fick sitt genombrott 1991 som modell i Arlas kampanj för minimjölk.

Emma fick sitt genombrott 1991 som modell i Arlas kampanj för minimjölk.

Hon är gift med journalisten Hans Wiklund och de har dottern Tyra och sonen Elis tillsammans.

Hon är gift med journalisten Hans Wiklund och de har dottern Tyra och sonen Elis tillsammans.

På röda mattan med dottern Tyra.

På röda mattan med dottern Tyra.

Nu lägger hon all sin tid på Emma S och när hon har tid över är det familjen som gäller.

Nu lägger hon all sin tid på Emma S och när hon har tid över är det familjen som gäller.

[email protected]

2010-09-06 06:44:00

Publicerad: 6 september 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp