Så lugnar du huden

Kontrasten med att vara inomhus i värme för att sedan vistas utomhus i kyla kan skapa problem för känsliga hudtyper. Men med rätt behandling och produkter kan du lugna din höststressade hud.

Vad är känslig hud?
Känslig hud är just extra känslig för kyla, värme, torr luft och sol. Oftast reagerar den på produkter med alkohol, parfym och olika ingredienser i hudvårdsprodukter. Huden är ofta fin, näst intill genomskinlig och kan därför lätt utveckla brustna blodkärl. Även andra symptom som torra fläckar, röda partier och irriterande finnar kan uppstå.

Bevara
Var noga med din hudvård och välj produkter som är speciellt anpassad för känslig hud. Är du väldigt torr bör du investera i hudvård som återfuktar på djupet. Satsa på produkter utan alkohol och parfymer, som kan ha en tendens att irritera. Ha även en fräsch fuktighetspray nära till hands om du sitter mycket inomhus framför datorn. Torr luft kan nämligen också irritera huden.

Behandla
För att stärka hudens barriär kan du fuktboosta med ansiktsmasker ett par gånger i veckan. Välj produkter som innehåller antiinflammatoriska ingredienser som nejlikolja, kamomill, lavendel.

Minska rodnaden
Innan du applicerar din foundation eller puder kan du dämpa de röda partierna genom att använda en concealer som går i en grön nyans. Den gröna nyansen neutraliserar det röda och ger en jämn hudton.

Bildspel: Så lugnar du huden

Bildspel: Så lugnar du huden

[email protected]

2010-10-04 10:32:00

Publicerad: 4 oktober 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp