Bli snygg på foton

Blir du sällan nöjd med hur du ser ut på foton? Med några enkla knep blir du snyggare när någon drar fram kameran.

Ge håret volym
När du stylat färdigt frisyren ser den perfekt ut, men ett par timmar senare har den fallit ihop och volymen är som bortblåst. Känner du igen dig? Innan du är med på bild, luta dig fram ruska om håret och kasta sedan bakåt med huvudet. Det ger lite extra volym. Du kan också fukta händerna och forma håret med fingrarna, då vattnet aktiverar de stylingprodukter du har i håret.

Matta ner ansiktet
Svett och hudens naturliga oljor kan lätt göra att du ser glansig ut i ansiktet på bild, särskilt om fotografen använder blixt. Se gärna till att ha så kallade “blotting papers“ i handväskan, som du kan pressa över t-zonen för att få bort överflödigt fett. Lite puder funkar också för att göra huden mattare.

Bättra på sminket
För att bli bra på bild bör man egentligen sminka sig lite extra, då kameran kan göra att man ser lite urvattnad ut. Handlar det om en vanlig partykväll är det kanske viktigare hur du ser ut i “verkligheten“, men stylar du dig specifikt för att ta bilder kan det vara värt att förstärka ögon och läppar lite extra. Annars räcker det med extra lager mascara.

Använd vinden
Om du blir fotograferad utomhus så använd gärna vinden till din fördel. Medvind blir sällan lyckat, då det kan få håret att blåsa i ansiktet om du har långt hår. Men motvind gör sig bra på bild och ger en “vindmaskin-effekt“ där håret ger extra rörelse till bilden, vilket får den att se mer intressant ut.

Bildspel: Bli snygg på foton

Bildspel: Bli snygg på foton

[email protected]

2010-11-03 12:47:00

Publicerad: 3 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp