9 budgetknep för hyn

En fin hud handlar inte bara om lyxiga krämer. Vi bjuder på 9 hudvårdstips som gör din hy strålande vacker. Dessutom behöver du inte lägga ut en krona.

1. Sluta med jojo-dieterna
Det finns faktiskt få saker som får dig att må så dåligt som att banta med olika dieter. Att jojo-banta är något av det värsta du kan göra, det stressar både kroppen och huden. Dessutom går du aldrig ner i vikt. Snabb viktminskning kan också skada cellerna på sikt.

2. Stressa mindre
Ännu ett gratistips, som dessvärre inte är lika lätt att följa. Tyvärr åldras både du och din hud av stress. Ett bra tips är att börja med yoga. Det kan få dig att koppla av och dessutom ökar det blodcirkulationen.

3. Lägg dig i tid
Detta är kanske det allra viktigaste tipset och dessutom helt gratis! Har du fyllt 25 år börjar det faktiskt bli oerhört viktigt att gå i säng i tid. Sena nätter sätter definitivt spår i ditt ansikte. En god natts sömn gör att du återhämtar dig från dagens prövningar.

4. Skippa sockret

Vi äter alldeles för mycket socker i det här landet. Försök att dra ner på allt som innehåller socker heter, inte bara för vikten och tänderna. Nya rapporter visar att sockret kan skada kollagenet och det kan i sin tur skada din hud.

5. Tänk på temperaturen

Undvik att utsätta dig och din hud för allt för stora temperaturväxlingar, detta kan stressa din hud. Det vill säga heta sommardagar ska du inte sätta full fart på luftkonditioneringen och under vintern ska du vara försiktig med värmen hemma.

6. Solskydd året om
Du måste alltid använda solskydd -året om. Under sommaren är vi bättre på att smörja in oss, men under hösten och vintern är det inget vi tänker på. Kom även ihåg att applicera UV-skyddet innan din ansiktskräm.

7. Håll en jämn balans
Din hud behöver massor av fukt för att hålla sig fräsch. Du kan tillföra fukt med krämer av olika slag, samt dricka några liter vatten för att må bra. Ett annat tips är att skaffa fler krukväxter som bidrar till att luftfuktigheten höjs. Detta gör bl.a. att vi blir mindre torra i halsen och våra slemhinnor mår bättre

8. Testa ansiktsmassage
Det sägs att en bra ansiktsmassage kan hjälpa mot rynkor och göra huden fastare. Både blodflödet och lymfgenomströmningen ökar vilket är bra för huden.

9. Kläm aldrig

Klämma finnar med skitiga fingrar kan ge fula ärr och dessutom sprids bakterierna i ansiktet och det är inte helt omöjligt att fler irriterande utslag dyker upp. När du klämmer på huden bildar den antikroppar som för att kämpa emot en förestående inflammation. Den attackerar då också kollagenet som du behöver för att hålla huden ung och frisk.

Bildspel: 9 budgetknep för hyn

Bildspel: 9 budgetknep för hyn

[email protected]

2010-11-09 09:09:00

Publicerad: 9 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp