Håll koll på hudkrämen

Problem med orenheter i huden som aldrig försvinner? Då är det dags att sluta doppa fingrarna i hudkrämsburken.

Dina händer och naglar är fulla av bakterier. Därför är det en dålig idé att stoppa ner fingrarna i din hudkrämsburk. Bakterierna reagerar nämligen med de andra ingredienserna i hudkrämen. När de sedan står i ett varmt badrumsskåp frodas bakterierna och kan göra krämen verkningslös -eller i värsta fall orsaka hudproblem.

När du applicerar krämen i ditt ansikte kan bakterierna nämligen ge upphov till hudinflammationer och orenheter. Märker du att nya kvisslor dyker upp i ansiktet så fort du lyckats bli av med de gamla kan det alltså vara dags att se över dina vanor.

Det bästa är att köpa krämer i pumpflaska, där fingrarna aldrig kommer i kontakt med den kvarvarande produkten i förpackningen. Se då till att hålla handen några centimeter nedanför flaskpumpen, så att krämen faller ner i din hand, snarare än att stryka fingrarna direkt mot öppningen.

Finns din favoritkräm inte i pumpförpackning kan du naturligtvis fortsätta att köpa den på burk -men se då till att använda en liten spatel för att få upp hudkräm ur burken och applicera i ansiktet. Tvätta den sedan noga innan du använder den igen.

Bildspel: Håll koll på hudkrämen

Bildspel: Håll koll på hudkrämen

[email protected]

2010-11-10 11:07:00

Publicerad: 10 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp