Fräsch på ett kick

Att höra att man ser trött ut är aldrig roligt. Vi tipsar dig om hur du ser pigg och fräsch ut även om du sovit alldeles för få timmar.

1. Under natten reparerar huden sig själv och gör sig av med döda hudceller. När du sovit för lite hinner inte huden med. Men du kan lätt fräscha upp huden med en ansiktsskrubb. Välj en mer finkornig variant.

2. Ta en kalldusch! När du duschar i kallt vatten sätter du igång blodcirkulationen och hela kroppen vaknar till.

3. Bli av med svullnaden runt ögonen. Det gamla tepåse-tricket i all ära men det funkar lika bra med en kall kompress. Ta vad som finns i frysen. En påse fryst broccoli med en kökshandduk runt som du lägger över ögonen gör susen.

4. När du inte sover om natten så blir det svårt för huden att behålla fukten. Därför bör du återfukta huden ordentligt med en fuktkräm för att förebygga att fina linjer blir tydligare.

5. Ta det lugnt med din foundation, ju mindre desto bättre. Välj en lätt foundation med reflekterande partiklar i och applicera den med fingrarna. Det ger ett naturligt resultat och du ser friskare ut om din hy skiner igenom.

6. Gör dig av med mörka ringar under ögonen. Använd en ljusreflekterande concealer under ögonen för att ljusa upp. Hur ser dina ögonlock ut? Ljusa upp dem också med concealer eller en ljus skugga för en piggare look.

7. Öppna upp ögonen! Använd en franstång för att böja ögonfransarna. Böj i tre steg, längst in, mitten och slutet av fransarna. Lägg också en ljus penna på insidan av undre och övre fransraden.

8. Rosiga kinder ger ett intryck av fräschör. Tänk dig hur du känner dig och ser ut efter en promenad en frisk höstdag. Den känslan får du lätt med lite rouge. Välj en cremerouge i en ljusrosa ton och använd dina fingrar till att applicera den på högsta punkten på dina kindben.

Bildspel: Fräsch på ett kick

Bildspel: Fräsch på ett kick

[email protected]

2010-11-16 08:10:00

Publicerad: 16 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp