Makeup-artisten svarar

William Värnild är pressansvarig på Make up store och är även med i improvemes Skönhetsråd. Har du några frågor om make up och hudvård? Tveka inte att maila William.

FRÅGA: Jag behöver verkligen din hjälp. Det är så att jag har ganska mycket djupa akneärr (gropar och ojämn hy) på kinderna. Hur gör jag för att lägga en snygg makeup utan att framhäva groparna? Vad ska man exempelvis använda för typ av foundation? Ska jag leta efter en täckande, matt, osv? Och kan du tipsa om någon bra foundation, primer och puder som inte lägger sig i groparna och som kan jämna ut huden lite? (om det ens existerar?).
SVAR: Det finns en rad bra och effektiva behandlingar som du kan använda dig av för att mildra synligheten av gamla acneärr. Kontakta en hudläkare för rådgivning och vad som är rätt behandling för just dig. Annars kan jag rekommendera dig att använda dig av en bas som än tunn (men täckande), som är lite ljusreflekterade och som tillför lyster till huden. Make Up Stores Sport foundation är riktigt bra för detta ändamål sedan så finns det är även två andra märken som har bra och tunna baser. Helena Rubinstein och deras ”Color Clone” eller Sisleys dagcreme. Grunda alltid med en bra primer som kan ha den egenskapen att den jämnar till och fyller ”ut” quick fix från MUS är super för detta. Var sparsam med puder. Ett för tjockt lager med bas framhäver mer än det döljer.

FRÅGA: Jag är 17 år och har haft problem med smink så länge jag kan minnas. Min hy klarar inte av flytande foundation och mineralpuder täcker inte lika bra. Jag vill ha perfekt täckning utan att förstöra min hy och täppa igen alla porer. Rekommenderar du något bra märke för mineralpuder eller en annan typ av foundation?
SVAR: Vad du kan börja med att göra är att använda dig av en primer som gör grunden och som hjälper din bas att fästa bättre. Om du vill så kan du alltid testa ”Studio foundation” från Make Up Store. Innan du applicerar kan du lägga ett tunt lager av serum. Med ”Studio foundation” fuktar du en make up svamp och sedan tar du på basprodukten. Täcker lagom och jämt, sedan tar du ett tunt lager med puder ovanpå.


FRÅGA: Jag har nästan alltid samma färger på sminket för jag vet inte riktigt vad som passar mig. Jag har nästan alltid färger åt brun-bronze-guld-beige hållet eller sotigt svart/grått. Jag har nästan alltid solbrun hy och är ljusblond och har mörkblå ögon. När det gäller min klädstil så är jag sockersöt vissa dagar och rockig ena dagen. Hur ska jag variera min makeup mer? Tänker främst på ögonen.

SVAR: Testa och gå över till lite grå eller lila toner gärna med lite pärlemor i som ger en soft och snygg känsla. Grunda noga innan med en eyepirmer, svep in ögonlocket med en snygg benvit-basskugga eller lite åt det gyllenrosa hållet. Skuggor som gör sig bra med dina färger förhoppningsvis är Make Up Stores microshadows Muffin, Velvet, Dita och Champange.


FRÅGA: När jag läser dessa makeup-tips så blir jag fruktansvärt låg. Det står t.ex: Så här trollar du bort mörka ringar under ögonen. Men jag har inte bara påsar under ögonen på morgonen utan detta är kroniskt som jag måste leva med resten av mitt liv. Jag har provat hur många concealer som helst men ingen har riktigt fungerat. Vad är ditt tips på hur mina mörka ringar ska bli ljusa?

SVAR: Vad du bör göra är att hitta en bra ögoncreme som jobbar aktivt med att sätta igång cirkulationen kring ögonområdet och verkligen använda dig av denna morgon och kväll som en ordentlig kur. Sedan kan det vara bra att använda dig att en ”Cover all blue” från Make Up Store som just jobbar med att täcka blåa toner.

FRÅGA: Jag undrar vilken rougenyans som passar mörkbrunt hår? Är det rött som gäller eller spelar det ingen roll?
SVAR: Om jag vore dig så skulle jag ta en smakfull lite gyllenrosa eller en som går åt peach håller med inslag av lite guld.


Få svar på dina frågor

På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår make up-expert William Värnild.
Ställ din fråga till William Värnild här!

William Värnild

William Värnild

[email protected]

2010-11-22 13:25:00

Publicerad: 22 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp