Maten mot groparna

Groparna i lår och rumpa drabbar de flesta kvinnor förr eller senare och är mycket svåra att bli av med. Men det finns vissa matvaror som hjälper dig på traven i kampen mot celluliterna. Här är de.

Byt till fullkorn
Att äta fullkornsprodukter är bättre än vitt mjöl när det gäller att slippa celluliter, skriver Shape.com. Personer om väljer fullkorn har också mindre fett runt magen, där man också kan få gropar.

Välj vegetariskt
Även om du inte vill bli vegetarian så ät gärna vegetariskt en dag i veckan. Personer som äter mycket kött löper 27 procent högre risk att vara övervikiga, enligt International Journal of Obesity.

Ät hälsosamma fetter
Trots att celluliter består av fett är lösningen inte att sluta äta fett. Se istället till att äta nyttiga fetter. Nötter, frön, avokado och olivolja är alla bra typer av fett. Naturligtvis ska du inte frossa i dem -det räcker med en handfull nötter eller en halv avokado.

Krydda ordentligt
Heta smaker får igång förbränningen och hjälper dig att bränna fettet där celluliterna sitter. Satsa på chili, caynennepeppar och andra kryddiga smaker. Det hjälper dig också att inte överäta.

Bildspel: Maten mot groparna

Bildspel: Maten mot groparna

[email protected]

2010-12-17 09:08:00

Publicerad: 17 december 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp