Festfin nyårsmakeup

Stort Hollywoodsvall och markerade ögon är en festlig look som klär de flesta. Men hur går man tillväga? Vi guidar dig steg-för-steg.

Steg 1: Håret tar oftast längst tid fixa så börja med att lägga upp svallet på värmespolar. Ta en bred hårslinga i taget och spreja på värmeskydd. Efter en halvtimme lossar du spolarna och skakar ut lockarna med händerna. Spreja hårspray så att frisyren håller.

Steg 2: Börja alltid med basen. Applicera din foundation. Undvik att använda svamp för det mesta av produkten hamnar i svampen och inte på huden. Istället bör du använda en foundationborste, det ger ett jämnare resultat och du spar mer foundation på sikt.

Steg 3: Svep in ansiktet med mineralpuder. Det ger ett vacker lyster samtidigt som det mattar ner.

Steg 4: Rama in blicken. Börja med en beige basskugga över hela locket. Tona en gråsvart ögonskugga i globlinjen, fortsätt upp till brynet. Skugga ut kanterna väl, skarvar är inte snyggt. Applicera en flytande eyeliner vid fransraden, och måla även ögats innerkant med en svart kajalpenna. Avsluta med generösa lager volymmascara.

Steg 5: När du vill ha ögonen i fokus är det snyggast med matta läppar till vardags. Men till årets festligaste natt bör man slå på stort och välja röda läppar. En klassisk färg som aldrig går ur tiden.

Bildspel: Festfin nyårsmakeup

Bildspel: Festfin nyårsmakeup

[email protected]

2010-12-28 15:47:00

Publicerad: 28 december 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp