Snyggt sotade ögon

Hur får man till en sexig sotad look, utan att se ut som en tvättbjörn? KICKS-makeupartist har svaret.

Få ögonmakeuper ger blicken samma sug, intensitet och tyngd som den här klassiska sotningen. Kanske är det därför den här skuggtekniken aldrig blir retro utan alltid är lika aktuell och efterfrågad.

Med en enkel procedur att följa och smarta
småknep att ta till, ger du dina ögon en hållbar kvällsmakeup som aldrig känns spacklad, bara sofistikerat sensuell. Med en välarbetad makeup räcker det att du har med dig kajalpennan i väskan för touch-ups under kvällen.

Steg 1
Lägg primer (eller vattenfast cremeögonskugga) på hela ögonlocket så att skuggan sitter hela kvällen utan att lägga sig i veck. Använd svart kajalpenna längs övre och undre fransraden för att rama in ögat, måla även mellan fransarna.

Steg 2
Den svarta skuggan lägger du på halva ögonlocket (Kicks Professional pensel nr 103), börja från ögats yttre vrå och tona mot mitten. Tänk dig formen av en trekant, den kallas intensitetskugga. Applicera även skuggan längs undre fransraden.

Steg 3
Forma och ge djup till ögat genom att använda en mjuk pensel (pensel nr 204) med svart skugga i svepande rörelser, fram och tillbaka i globlinjen. Applicera grå skugga (pensel nr 103) från inre ögonvrån och tona ihop med den svarta skuggan, även under ögat.

Steg 4

En ljus skugga applicerar du (pensel nr 103) i inre ögonvrån och under ögonbrynet som highlighter. Lägg sedan en tunn flytande eyeliner längs övre fransraden. Börja i ögonvrån och avsluta med en lätt knyck på handen för att få till en vinge i ögats ytterkant.

Steg 5
Använd en svart kajalpenna längs inre fransraden, både uppe och nere. Välj en vaxbaserad, vattenfast kajalpenna som håller vid fuktkontakt. Avsluta med en volymgivande mascara och -voilà!

Makeupartisten tipsar!
En färgglad sotning är snyggt och festligt. Byt ut den grå skuggan till valfri färg eller använd en helt annan färg (blå, lila, grön …) i två nyanser, en ljus och en mörk.
Källa: KICKS

Bildspel: Snyggt sotade ögon

Bildspel: Snyggt sotade ögon

redaktion@improveme.se

2011-03-30 14:19:00

Publicerad: 30 mars 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige