Bli snygg på bild

Fasar du när kameran åker fram? Får du spendera varje vecka med att avtagga osmickrande bilder på Facebook? Då har vi knepen som gör dig så snygg och avslappnad som möjlighet framför kameran.

Välj smickrande vinklar
Vill du se slankare ut på bild är det bästa knepet att vrida kroppen så att ena axeln är vänd mot kameran och den andra bort ifrån kameran. Det ger din kropp ett smalare intryck.

Måla läpparna
Utan färg på läpparna, eller med läppstift mer hudfärgade toner, kan dina läppar ibland nästan försvinna på bild, vilket gör att du ser ut som ett spöke, skriver InStyle. Testa istället ett glans med lite skimmer i, gärna i “bäriga“ toner, vilket smickrar alla.

Överstyla inte håret
Ett hår med lite liv i ser bättre ut på bild än ett stelt, orörlig hår. Så ta det försiktigt med hårsprejen och andra stylingprodukter.

Stick ut hakan
Försök att inte trycka in ansiktet mot kroppen, vilket kan få det att se som att du har dubbelhaka. Stick istället ut huvudet en bit från kroppen. Det gör att ansiktet verkar smalare.

Hitta rätt ljus
Det mest smickrande ljuset för fotografering är vid solnedgången. Att fotograferas i starkt solljus är sällan smickrande, då det ofta ger mörka skuggor i ansiktet. För att motverka detta kan du, trots att det kan verka motsägelsefullt, använda blixt för att få bort skuggorna.

Bildspel: Bli snygg på bild

Bildspel: Bli snygg på bild

[email protected]

2011-04-27 09:51:00

Publicerad: 27 april 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp