Åldras du av sminket?

Du sminkar dig för att förstärka och framhäva dina vackraste drag. Men ibland kan det bli fel. Här är makeupmisstagen som får dig att se äldre ut.

1. Kakigt underlag
Om du inte har perfekt hy kan det känns lockande att täcka den ordentligt. Men ju tjockare underlag du har, desto äldre ser du ut. Undvik denna effekt genom att dutta med en svamp över ansiktet för att suga upp överflödig foundation. Använd också gärna en foundationpensel, som gör det enklare att lägga en lätt bas.

2. “Blödande“ läppstift

Har du lite rynkor runt munnen är det lätt att läppstiftet flyter ut och lägger sig i rynkorna. Motverka detta genom att fylla i konturerna av läpparna med en läppenna som är ofärgad eller i samma nyans som läppstiftet.

3. Concealer under ögonen
Många använder alltför mycket concealer för att täcka mörka ringar under ögonen. Concealern lägger sig dock gärna i rynkor och fina linjer runt ögonen och förstärker dem. Blanda gärna ut concealern med en fet ögonkräm och försök att bara lägga den över de mörka partierna, inte under hela ögat.

4. Mascara på underfransarna
Om du målar även den undre fransrade med mascara drar du uppmärksamheten dit -och framhäver rynkor och påsar under ögonen. Nöj dig istället med att böja upp överfransarna och måla dem med svart mascara. Det får dina ögon att se större och vitare ut.

5. För ljus foundation
Är du lite äldre kan en alltför ljus foundation lägga flera år till din huds utseende, eftersom det framhäver fina linjer. Välj istället en underlagskräm i en varmare ton, en till två nyanser mörkare än din egen hudfärg. Den får också gärna vara ljusreflekterande, för att ge intrycket av extra lyster.

Bildspel: Åldras du av sminket?

Bildspel: Åldras du av sminket?

[email protected]

2011-06-14 13:05:00

Publicerad: 14 juni 2011

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip