Budorden för ung hy

Ingen vill att huden ska åldras i förtid, men vissa vanor kan snabba på processen. Vi vet vad du ska göra, och vad du ska undvika, för att hålla huden fräsch.

Skydda huden mot solen
Det absolut viktigaste att tänka på när det gäller att hålla huden ung är att undvika solskador. Smörj alltid in huden med hög solskyddsfaktor när du ska vistas i solen och undvik att ligga på stranden när solen står som högst.

Återfukta huden
Rynkor kan uppstå på grund av vätskebrist, så se till att återfukta huden ordentligt. Detta kan du göra både utifrån, genom att använda fuktkrämer, och inifrån, genom att dricka mycket vatten och undvika alltför mycket kaffe och alkohol.

Sov ordentligt
Se till att försöka sova mellan sju och åtta timmar per natt. Sömnbrist tär på kroppen och får huden att se äldre ut.

Undvik rökning
Rökning får också huden att åldras i förtid, så sluta röka om du gör det, eller börja aldrig. Har du svårt att sluta så kan du ringa Sluta röka-linjen på 020-84 00 00. På apoteket finns också ett flertal rökavvänjningsprodukter.

Håll vikten
Pendlar du mycket i vikt kan huden bli slapp, då elasticiteten minskar med åren. Att ständigt jojobanta kan alltså göra att huden tänjs ut och minster sin spänst.

Bildspel: Budorden för ung hy

Bildspel: Budorden för ung hy

[email protected]

2011-06-28 10:14:00

Publicerad: 28 juni 2011

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip