Skönhet på stranden

Att ligga på stranden eller ta ett dopp i poolen är härligt på sommaren. Men en del av dina sommarvanor kan ha negativ inverkan på ditt utseende, om du gjort vissa behandlingar. Så här löser du problemen.

Om du har blonderat hår
Har du blonderat hår kan en pool med mycket klor i missfärga håret och i värsta fall göra det grönt. Är du rädd att detta ska hända, blöt håret och krama i lite balsam innan du tar ett dopp i poolen. Det gör att stråna inte absorberar så mycket klor.

Om du har hårextensions

Att blöta håret är ingen fara när du bär hårextensions, men om du solar på stranden och badar i havet är det lätt hänt att dina extension börjar trassla in sig i varandra. Samla därför gärna håret i en låg hästsvans eller fläta när du tar ett topp. Kamma sedan isär dem med en glestandad kam eller speciell extensionsborste när de torkat.

Om du har använt brun-utan-sol

Brun-utan-sol är ett perfekt sätt att få en fräsch sommarbränna utan att riskera solskador. Men saltvatten kan torka ut din hud och få BUS-färgen att försvinna fläckvis. Du löser detta genom att smörja in dig ordentligt så att huden är återfuktad.

Om du har ögonfransextensions

Kommer du att simma mycket är det en bra idé att bära simglasögon för att hindra att dina lösfransar ramlar av. Se också upp för oljebaserade solskyddskrämer som kan få vissa sorters franslim att luckras upp.

Bildspel: Skönhet på stranden

Bildspel: Skönhet på stranden

[email protected]

2011-06-30 13:53:00

Publicerad: 30 juni 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp